... Загальна інформація про малу семінарію
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< October 2009 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Visits

 Погода в Україні
 
PDF Print E-mail

Загальна інформація

Мала Семінарія діє при Дрогобицькій Духовній Семінарії від під проводом ректорату Дрогобицької Духовної Семінарії. На даний час навчання в Малій семінарії відбувається один раз на тиждень. Існують три курси, на яких навчаються хлопці шкільного віку - учні 8-11 класів загальноосвітніх шкіл або інших навчальних закладів м. Дрогобича та інших міст регіону. Викладачами тут є студенти старших курсів (4-6) Дрогобицької семінарії.
Ідея створення нашої Малої Семінарії при Дрогобицькій Духовній Семінарії блаженних священномучеників Северина, Якима та Віталія виникла з переконання, що молоді люди мають мати можливість поглиблювати свої знання і досвід духовного та церковного життя, а також отримувати ґрунтовну підготовку для вступу в Семінарію. У цьому сенсі наша Мала семінарія є близькою до Нижчої семінарії, про яку говорить Кодекс Канонів Східних Церков (пор.: кан. 331 §1 ККСЦ; 332 §1, 334 §1-3 ККСЦ).
У нашій Малій семінарії навчаються головним чином ті, хто виявляє ознаки покликання до священнослужіння, з метою легшого і виразнішого його розпізнання, плекання і розвитку (пор.: кан. 331 §1 ККСЦ ). Навчатися можуть також ті, хто не виявляє ознак покликання до духовного стану, але бажає виконувати певні служіння в Церкві або просто бажає отримати глибше знання церковних дисциплін і поглибити власне духовне життя (пор.: кан. 331 §1 ККСЦ). Навчання в Малій семінарії не означає, що її випускник обов’язково має вступати до Семінарії. За належною допомогою з боку проводу Малої семінарії в учнях плекається вміння вільно і відповідально приймати особисті рішення у світлі Євангелія.
Основним завданням нашої Малої семінарії є допомогти юнакові зробити вільний вибір свого майбутнього та виховувати його до життя у спільноті; ввести його у молитовне й таїнственне життя; ознайомити зі Святим Письмом, Катехизмом, літургікою та церковною історією. Після закінчення навчання видається Свідоцтво про закінчення Малої семінарії.
До програми Малої семінарії, окрім навчальної частини, входять духовні та культурно-пізнавальні заходи (відвідування святих місць, монастирів, храмів, музеїв, екскурсії, зустрічі, спільна літургійна молитва, відпочинок на природі тощо).