... Дрогобицькі семінаристи взяли участь у паломництві до мощей св. Климента папи Римського
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< December 2012 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Visits

 Погода в Україні
 
Дрогобицькі семінаристи взяли участь у паломництві до мощей св. Климента папи Римського PDF Print E-mail
Tuesday, 11 December 2012 17:17
8 грудня 2012 р. у смт. Відрадне, що поблизу Ялти, відбулось перше паломництво до мощей св. Климента папи Римського. Розпочалась проща 7 грудня Великою Вечірнею з Литією, яку очолив владика Василь (Івасюк), екзарх Одесько-Кримський. Після цього владика освятив реліквії св. Климента, які були прикладені до мощей святого. Наступного дня , а саме у суботу, 8 грудня, зранку семінаристи ДДС відспівали Утреню, а після неї розпочалась Архиєрейська Літургія, яку очолив владика Василь (Івасюк). Після Літургії всі паломники мали змогу переглянути документальний фільм про св. Климента. Після Великої Вечірні у Алуштинському парку "Крим в мініатюрі" екзарх Одесько-Кримський освятив мініатюрний храм Пресвятої Трійці, який є першим греко-католицьким храмом на теренах Автономної Республіки Крим. 
Після цих святкувань була проведена конференція на тему "Душпастирство молоді", у якій взяли участь семінаристи-представники трьох греко-католицьких семінарій: Дрогобицької, Київської і Ужгородської. Ця конференція була першою в історії УГКЦ і метою її було підкреслення єдності нашої Церкви, а також прямування до розвитку нашої Церкви у єдності між семінаріями. 

Мощі св. Климента папи Римського, який був 4-м архиєреєм Риму, у 2011 р.Б. були передані з Риму у храм Пресвятої Трійці для почитання на місці його мученицької смерті. Організатором цьогорічної прощі став п. Петро Токач, який за власні кошти збудував і вищезгаданий храм.