... Роковини смерті владики Юліана (Вороновського) [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< March 2014 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Visits

 Погода в Україні
 
Роковини смерті владики Юліана (Вороновського) [ФОТО] PDF Print E-mail
Saturday, 01 March 2014 22:39

alt1 березня 2014 р.Б. спільнота Дрогобицької духовної семінарії разом з духовенством та вірними Самбірсько-Дрогобицької єпархії відзначила роковини смерті владики Юліана (Вороновського), першого єпарха Самбірсько-Дрогобицького. З цієї нагоди у Катедральному Соборі пресвятої Трійці була відправлена поминальна Архиєрейська літургія, яку очолив високопреосвященіший архиєпископ і митрополит Львівський Ігор (Возняк) у спіслужінні владик: Ярослава (Приріза), єпископа Самбірсько-Дрогобицького, Михайла (Колтуна), єпарха Сокальсько-Жовківського, Тараса (Сеньківа), Апостольського адміністратора Стрийської єпархії, Богдана (Дзюраха), секретаря синоду єпископів УГКЦ, Бориса(Гудзяка), екзарха Паризької єпархії св. Володимира Великого та країн Бенілюксу.

На Літургії були присутні багато священиків з різних єпархій УГКЦ. У проповіді високопреосвященіший митрополит Ігор , коротко окреслив життєвий шлях владики Юліана, відзначивши його простоту і вірність своїй пастві. Після літургії освячено меморіальну дошку на честь блаженої пам 'яті владики Юліана , яка встановлена у Катедральному храмі. Тоді було відправлено парастас за владику Юліана і невино убієних на майдані за волю України. Завершилась поминальна відправа освяченям музею, присвяченого владиці Юліану.

Опісля семінарійна спільнота разом з владиками, духовенством і вірними відправилась у Львівський Драматичний театр ім. Юрія Дрогобича, де відбувся вечір-реквієм з приводу перших роковин смерті владики Юліана (Вороновського).

Див.фоторепортаж: