... Поїздка семінаристів до Зарваниці [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< September 2019 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 25 26 27 28 29
30            

Visits

 Погода в Україні
 
Поїздка семінаристів до Зарваниці [ФОТО] PDF Print E-mail
Tuesday, 24 September 2019 19:46

altЗ 20 по 22 вересня 2019 року брати II курсу Дрогобицької Духовної семінарії Кисіль Богдан, Когут Василь і Оркуш Василь брали участь у семінарі, який проводив Департамент військового капеланства Патріаршої Курії УГКЦ у Марійському Духовному Центрі Зарваниця, що в Тернопільській області.

Курси розпочались 20 вересня з Божественної Літургії, після якої брати мали змогу слухати лекції від провідних капеланів УГКЦ до пізнього вечора.
21 вересня до Зарваниці прибула учасники 11-ої Всеукраїнської прощі військових, на якій брати отримали важливе завдання від очільників Департаменту військового капеланства, - спілкуватись зі сім’ями загиблих воїнів АТО. Упродовж дня семінаристи та учасники паломництва відвідували лекції на тему: «Як здолати війну в сім’ї», «Ранок надії: Християнська родина - домашня Церква», «Дар батьківства та материнства у військовій родині» та «Основні виклики в родині військовослужбовця».

Брати обмінювались досвідом не тільки з отцями, а й з братами інших греко-католицьких семінарій. У прощі також брали участь капелани 7-ї Армії США, які з радістю ділились досвідом праці в американському війську. Увечері брати спільно з прочанами молились заупокійну Божественну Літургію, яку очолили владика Михаїл (Колтун), правлячий Архієрей Сокальсько-Жовківської єпархії, та єпископ-помічник Тернопільсько-Зборівський Теодор (Мартинюк). День завершився духовно-мистецькою програмою, яка розпочалась з виступу відомого українського поп-рок-гурту «Антитіла». Закінчилось духовне паломництво 22 вересня Архієрейською Божественною Літургією під проводом владики Михаїла (Колтуна).

Див.фоторепортаж: