... У семінарії відбувся семінар-дискусія «Міжрелігійний погляд на подружжя» [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< October 2019 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Visits

 Погода в Україні
 
У семінарії відбувся семінар-дискусія «Міжрелігійний погляд на подружжя» [ФОТО] PDF Print E-mail
Friday, 04 October 2019 21:10

alt3 жовтня 2019 року в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбувся семінар-дискусія на тему «Міжрелігійний погляд на подружжя», яку провели працівники Інституту родини та подружнього життя. Цей надзвичайно цікавий та змістовний семінар тривав впродовж трьох годин. Після молитви та вступного слова ректора семінарії о. Мирона Бендика розпочалась зустріч, модератором якої був о. Юрій Козловський, магістр колегіуму Українського Католицького Університету.

Сама дискусія складалась з виступів трьох лекторів, першим з яких доповідав Назарій Петрів, науковий працівник Інституту родини та подружнього життя, докторант кафедри Церковної Історії Українського Універистету. Він розповів про розуміння особи, подружжя, народження дітей та обов’язки чоловіка, жінки та дітей в буддизмі. Також лектор порушив проблематику етичних та біоетичних викликів подружжя у сучасному світі крізь призму вчення буддизму, одної зі світових релігій.

Друга цікава доповідь пролунала із уст Ігоря Леня, ліцензованого магістра богослов’я, старшого працівника Інституту родини та подружнього життя. Пан Ігор коротко представив основні постулати та течії юдаїзму, після чого розповів про те, як юдеї ставляться до подружжя та які функції виконує кожен член сім’ї. Тематичне наповнення семінару чудово завершив Роман Назаренко, реферант ректора Українського Католицького Університету, докторанта Тілберського Університету (Нідерланди). Пан Роман досить детально розповів про особливості ісламу та релігійну інтерпретацію сімейного життя. Упродовж всієї дискусії семінаристи та присутні на зустрічі мали можливість поставити запитання, яких справді пролунало чимало.

По завершення насиченого семінару о. Роман Андрійовський, проректор з навчання в семінарії, висловив щиру вдячність гостям за вміння зацікавити слухачів темою дискусії та подарував наукові книги, видані семінарією. За традицією брати заспівали «Многаліття».

Див.фоторепортаж: