... У Дрогобицькій семінарії відбулись великопосні реколекіції [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< March 2020 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
           
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Visits

 Погода в Україні
 
У Дрогобицькій семінарії відбулись великопосні реколекіції [ФОТО] PDF Print E-mail
Sunday, 01 March 2020 17:30

altЗ 28 лютого по 1 березня в Дрогобицькій духовній семінарії напередодні посту пройшли дні духовної віднови. Реколекційні науки провадив колишній студент нашої alma mater о. Мануїл Пишкович, ієромонах Студійського уставу. Впродовж трьохденної духовної мандрівки брати мали нагоду почерпнути багато корисного для своєї семінарійної формації, а також задуматися над покликанням та приготуватися до великопосного часу.

Розпочалися реколекції в п’ятницю з представлення реколектанта ректором семінарії о. Мироном Бендиком. У перший день наук о. Мануїл говорив про середники, які мають допомогти нам зустрітися з Богом. Одним із таких середників за словами отця є молитовне життя, яке не може бути просто формальністю, а має набрати характеру особових відносин з Богом. Реколектант розповідав про персональні відносини з Господом, аналізуючи уривок з творів Йоана Золотоустого про абсолютно вільні та невимушені відносини старозавітнього праотця Авраама з Богом. «Результатом цих відносин був збалансований внутрішній устрій Авраама, який допомагав долати йому життєві труднощі», - зазначив лектор. Ієромонах на прикладі цих відносин окреслив життєвий шлях людини, який вона покликана пройти впродовж свого життя.

В подальшому проповідник говорив про духовне читання і його місце в житті християнина. Отець заохотив до глибшого пізнання Святого Письма, спадщини Святих Отців, а також не забувати про читання наукової та художньої літератури. На думку отця духовна людина повинна бути всесторонньо розвиненою, щоб своєю обізнаністю зацікавити співрозмовника пізнати Бога. Опісля ієромонах роздумував над важливістю Святих Таїнств, які займають вагоме місце в житті людей, єднаючи їх з Богом.

В останній рефлексії о. Мануїл підсумував попередні науки та заохотив братію працювати над своїм духовним станом, шукаючи Господа впродовж життєвого шляху, а знайшовши – йти за Ним не зупиняючись. Наприкінці духовної мандрівки отець подякував семінарійній спільноті за запрошення та теплий прийом.

Опісля ректор семінарії о. Мирон висловив слова подяки своєму колишньому учневі за змістовні науки та досвід спільного наближення до Господа, побажавши сили та наснаги пізнавати щораз глибше Божу Премудрість. На завершення брати заспівали реколектанту урочисте «Многоліття».

Див.фоторепортаж: