... Семінарійна спільнота привітала свого ректора з річницею рукоположення
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< February 2022 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28            

Visits

 Погода в Україні
 
Семінарійна спільнота привітала свого ректора з річницею рукоположення PDF Print E-mail
Monday, 07 February 2022 20:14

richnytsya iyereyskykh svyachen ottsya myrona 20227 лютого 2022 року Божого, в день пам’яті Св. Григорія Богослова, семінарійна спільнота розділила зі своїм ректором митрофорним протоієреєм доктором Мироном Бендиком радість з нагоди 35-ліття від рукоположення в сан пресвітера.

В цей день у семінарійному храмі була піднесена молитва подяки Господеві за цей ювілей. Навколо Господнього Престолу єдналися з отцем-ректором гроно семінарійного духовенства, зокрема ректорат, викладачі, духівники та префекти семінарії. По завершенні Молебня до Богородиці о. Іван Гаваньо, викладач ДДС, від імені всього семінарійного духовенства привітав свого давнього приятеля о. Мирона з цією непересічною датою. У своєму привітанні о. Іван зазначив, що живучи у часи комуністичного режиму о. Мирон вирізнявся своїм патріотизмом та відвертим віровизнанням. Проповідник виокремив чесноту мужності о. ректора: «Ієрей Мирон прийняв покликання до священства, а разом із ним він зробив виклик радянській системі. Він міг збудувати чудову кар’єру скрипаля, але ні - він вирішив творити гармонійну симфонію з небесними сферами».

Після многаліття слово привітання пролунало з уст студентів. Студент ІІ-го курсу бр. Юрій Григель та студент ІІІ-го курсу бр. Олег Ортинський продекламували поезії, в яких, зокрема, було представлено Христовий поклик та тернистий шлях до священства. Рівно ж семінарійний октет «Оранта» (учасники: бр. Богдан Фединяк – студент ІІ курсу; бр. Юрій Мацібора, бр. Олег Мисько, бр. Дмитро Витівський – студенти ІІІ курсу; бр. Іван Підлубний, бр. Роман Ковівчак – студенти ІV курсу; бр. Максим Качала, бр. Василь Коваль – студенти V курсу) зворушливо виконав музичний твір «Хай щастить Вам у дорозі». А відтак від імені братії семінарійний декан бр. Михайло Бонк, студент V-го курсу, вручив о. Миронові пам’ятний презент та букет квітів.

Насамкінець о. Мирон щиро подякував гронові священства та семінаристам за теплі слова. У притаманній йому гумористичній манері він побажав, щоб кожен священник та кандидат до священства зміг спогадувати таку дату і в своєму житті, таку або навіть і більшу. «Той Господь Бог, що об’явив Себе Авраамові, - зазначив о. Мирон, - об’явив Себе як Бог із почуттям гумору, звісно ж для нашого блага. Тому, браття, мусимо завжди зважати та вміти відчитати Божий гумор у нашому житті!»

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут: