... Семінаристи відвідали управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< December 2017 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
        1 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Visits

 Погода в Україні
 
Семінаристи відвідали управління Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ [ФОТО] PDF Print E-mail
Saturday, 02 December 2017 11:03

alt1 грудня 2017 року семінаристи 6 курсу Дрогобицької духовної семінарії відвідали управління Самбірсько – Дрогобицької єпархії УГКЦ у рамках курсу «Пастирська практика», який проходить під керівництвом о. Василя Вербіцького, викладача і префекта семінарії. Брати мали нагоду побачити, як ведеться управління єпархією, побувавши в канцелярії, архіві, секретаріаті та суді єпархії.

Спочатку семінаристи зустрілися з о. Любомиром Митником, віце – канцлером єпархії. Отець показав семінаристам, як працює канцелярія, що вона собою являє, а також як ведеться документообіг. Братія мала змогу побачити зразки печаток і документів. Відтак семінаристи вирушили до архіву, де їх зустрів о. Петро Юрдига, архіваріус єпархії. Отець пояснив, які є відділи архівів та навіть дозволив поглянути, як виглядає архів єпархії.

Опісля семінаристів радо прийняв секретар владики Ярослава (Приріза) о. Роман Андрійовський. Отець Роман також є проректором з навчальної частини Дрогобицької семінарії. Він пояснив суть служіння секретаря, а також, які виклики стоять перед священиками і єпархією у теперішні дні. Отець показав семінаристам місця, де відбувається прийом відвідувачів.

Наприкінці семінаристи мали змогу «заглянути» у приміщення церковного суду, де їх зустріли о. Олег Бісик, суддя єпархії, та о. Віталій Лесняк, заступник судового вікарія. Отець Віталій пояснив, у чому полягає їхнє служіння, які його нюанси, проблеми і особливості.

На завершення зустрічі о. Василь висловив подячне слово працівникам єпархії за цікаву зустріч та гостинність.

Див.фоторепортаж: