... Зустріч з медичним капеланом [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< December 2018 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Visits

 Погода в Україні
 
Зустріч з медичним капеланом [ФОТО] PDF Print E-mail
Monday, 10 December 2018 15:03

alt6 грудня 2018 року в рамках предмету "Пастирська практика" відбулась зустріч шостого курсу Дрогобицької духовної семінарії з головою Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ о. Тарасом Рисеєм. Зустріч відбулась у приміщенні капеланського центру "Ноїв Ковчег", що знаходиться при лікарняному храмі святого великомученика і цілителя Пантелеймона у місті Самборі.

Отець Тарас уже багато років служить медичним капеланом Самбірської Центральної районної лікарні. Він поділився з братами своїм багатим досвідом цього непростого, але цікавого і необхідного служіння. Семінаристи дізнались про напрямки діяльності медичного капелана, що включає не лише служіння хворим, але і працю з медперсоналом, родичами хворого та волонтерами.

Отець Тарас розповів про труднощі, з якими він стикався у своєму служінні та про їх подолання. Він наголосив, що, хоч не кожен семінарист стане медичним капеланом, однак зустрічі з хворими і нужденними у своєму служінні йому не уникнути. Браття дізналися як поводитися, спілкуватися з хворою людиною, на що найперше треба звертати увагу, а чого варто уникати. На завершення зустрічі брати мали можливість поставити о. Тарасу свої запитання, на які він радо відповів. Не обійшлось без солодкого частування і дружньої бесіди за чашкою чаю, яке о. Тарас організував для братів.

Див.фоторепортаж: