... Свято Миколая в семінарійній спільноті [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< December 2018 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Visits

 Погода в Україні
 
Свято Миколая в семінарійній спільноті [ФОТО] PDF Print E-mail
Wednesday, 19 December 2018 12:18

alt18 грудня 2018 року, у переддень празника святого Миколая, архієпископа Мир Ликійських, Чудотворця, семінаристи молились Велику вечірню з Литією в катедральному соборі Пресвятої Трійці. Богослужіння очолив правлячий єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії владика Ярослав (Приріз) у співслужінні зі священиками єпархії. Брати-семінаристи супроводжували співом молитву та виконували роль Архієрейської прислуги.

По завершенні богослужіння у семінарії відбулась святкова вечеря, після якої о 20:00 в актовому залі розпочався розважальний вечір, який організував третій курс. До семінарії на свято завітали правлячий єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії владика Ярослав (Приріз) та єпископ-помічник владика Григорій (Комар), єпархіальне духовенство зі своїми сім'ями, викладачі, духівники, працівники та випускники Дрогобицької семінарії, родичі семінаристів.

Святковий вечір було розпочато молитвою, після чого студенти третього курсу вразили всіх чудовою акторською грою. Усі присутні в актовому залі були зачаровані талантом братів майстерно показати комічні випадки із семінарійного життя ректорату, викладачів і духівників. Брати демонстрували сцени як живою акторською грою, так і з допомогою відеоматеріалу. Виступ семінаристів викликав гучні оплески глядачів і залишився надовго в пам'яті усіх. Опісля усі запросили святого Миколая, співаючи колядку. Він вручив подарунки єпископам, ректорату, викладачам та духівникам семінарії.

По завершенні дійства владика Ярослав (Приріз) висловив вдячність братам за чудову організацію вечора. Відтак своє слово виголосив о. Мирон Бендик, а опісля кожен семінарист отримував благословення від владики Ярослава та подарунки від святого Миколая. Усі присутні на вечорі отримали позитивні емоції та були задоволеними, що прибули на це дійство.

Див.фоторепортаж: