... Завершення навчального року в Дрогобицькій духовній семінарії [ВІДЕО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< June 2022 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
27 28 29 30      

Visits

 Погода в Україні
 
Завершення навчального року в Дрогобицькій духовній семінарії [ВІДЕО] PDF Print E-mail
Sunday, 26 June 2022 08:44

vypusk 2022У суботу, 25 червня 2022 р.Б., в Дрогобицькій духовній семінарії пройшли урочистості з нагоди завершення 2021-2022 навчального року.  З цієї нагоди у семінарійному храмі було відслужено Архиєрейську Божественну Літургію, яку очолив преосвященний владика Ярослав (Приріз), Єпископ Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ, у спіслужінні ректорату та викладачів семінарії та за молитовної участі мирян.

 

Особливим цей день став для 10 юнаків, які завершили навчання в Дрогобицькій духовній семінарії, бо наприкінці Літургії вони отримали від ректора дипломи, а з рук преосвященного Ярослава нижчі свячення (свічконосця, читця-співця і піддиякона). Під час Божественної Літургії владика уділив дияконські свячення Юрію Бойчуку, випускнику Дрогобицької духовної семінарії 2021 р.Б.

Звертаючись до семінарійної спільноти та гостей, владика Ярослав привітав колишніх семінаристів з закінченням навчання, а також подякував всім, хто спричинився до їх приготування до священства, а зокрема ректорату, викладачам та родинам випускників. Владика, зокрема, сказав: "Впродовж цих шести років тут, у семінарії, богослужбово і академічно семінаристи приготовлялися до отримання дару священства - дару, який походить не від людини, а від Бога.. Вже через короткий час Бог може їх покликати до великої відповідальності: вже не сісти за лавку академічного навчання, а стати на кафедрі мудрості і бути провідником безсмертних людських душ, стати предтечею, вказуючи на Господа, Який гряде... Як потрібний сьогодні, в часі війни, такий душпастир!".

На завершення молитовного дійства митрофорний протоієрей доктор Мирон Бендик, ректор Семінарії, висловив подяку преосвященному владиці Ярославу та звернувся з напутнім словом до випускників. Насамкінець відбулася святкова трапеза, під час якої звучали подічні слова випускників та їх родичів і вітання та побажання настоятелів.

  

Проповідь Владики Ярослава (Приріза), Єпископа Самбірсько-Дрогобицького:

  • Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут: