... Вийшло нове видання "Нарису догматичного богословʼя"
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< April 2023 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Visits

 Погода в Україні
 
Вийшло нове видання "Нарису догматичного богословʼя" PDF Print E-mail
Tuesday, 18 April 2023 08:41

dogmatyka 2023Нещодавно Дрогобицька духовна семінарія випустила 2-ге видання «Нарису догматичного богословʼя», автором якого є о. д-р Мирон Бендик. У книзі представлено основи догматичного богослов’я, притаманного Східним Католицьким Церквам візантійської традиції. Базуючись на біблійній традиції, святоотцівській спадщині і літургійних текстах та послуговуючись дослідженнями великої кількості, в першу чергу, східнохристиянських авторів, автор розглядає різні богословські галузі – тріадологію, протологію, антропологію, христологію, пневматологію, сотеріологію, еклезіологію та есхатологію.

Представляючи цю книгу, о. д-р Роман Андрійовський, проректор з навчання Дрогобицької духовної семінарії, пише: «На тлі браку літератури зі східної догматики приємним винятком слід вважати книгу о. д-ра Мирона Бендика "Нарис догматичного богослов’я". Вона буде корисною для тих, хто прагне поглибити свої знання у галузі східнохристиянської богословської спадщини. Перше її видання з’явилося у 2019 р.Б., але оскільки цей тираж вичерпався, а було немало бажаючих отримати свій примірник, то автор погодився підготувати друге видання. (…) «Нарис догматичного богослов’я» це – чи не єдине подібне видання не тільки в УГКЦ, але й в інших Східних Католицьких Церквах (принаймні, з доступних українському читачеві). Навіть в некатолицьких Церквах київської традиції таких питомих спроб богословствування зустрінемо небагато, а якщо вони й є, то йдуть в руслі схоластичного богослов’я» (с. 4, 11-12).
Книга адресована священнослужителям, семінаристам, студентам-богословам, катехитам і всім тим, хто прагне поглибити свої знання у галузі східнохристиянської богословської спадщини.
Придбати «Нарис догматичного богословʼя» та інші видання Дрогобицької духовної семінарії можна у ректораті (м. Дрогобич, вул. Д. Галицького, 2) або заповнивши форму за цим посиланням.

З іншими виданнями Дрогобицької духовної семінарії можна ознайомитися за цим посиланням.

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK:https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM:https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: www.YOUTUBE.com/@dseminaria
~ TWITTER: https://TWITTER.com/dds_ua