... Поїздка семінаристів до Черкас у часі Великодніх свят
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< April 2023 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 27 28 29 30

Visits

 Погода в Україні
 
Поїздка семінаристів до Черкас у часі Великодніх свят PDF Print E-mail
Wednesday, 26 April 2023 00:00

poyizdka seminarystiv do cherkas u chasi velykodnikh svyat 2023Цьогорічні пасхальні місії на теренах Черкащини звершили студенти VI курсу Дрогобицької духовної семінарії бр. Назар Городиський та бр. Тарас Петруняк.

У Страсний Четвер браття рано-вранці прибули до Черкас та спільно з настоятелем храму о. Ігорем Котенком та парафіянами молились Вечірню з Літургією Василія Великого.

Наступного дня, у Велику П'ятницю, відбулося винесення Плащаниці, а згодом, ввечері того ж дня, звершено Єрусалимську Утреню. Крім того, у Страсну П'ятницю, браття спільно з о. Ігорем вирушили до місця погребення у м. Каневі великого пророка українського народу Тараса Шевченка, який, як відомо й сам був хрещений греко-католицьким священником. У місцевому храмі відбулося винесення Плащаниці, а відтак браття долучилися до роздачі гуманітарної допомоги для потребуючих. На завершення дня семінаристи та о. Ігор відвідали храми м. Черкас для почитання Плащаниці.

Велика Субота розпочалась Вечірнею з Літургією Василія Великого, а на завершення дня - Акафіст до Христових страстей. Впродовж дня брати "преображували" храм у Черкасах з багряних у світлі полотна та приготовляли його до пасхальних свят.

На світанку Пасхального дня розпочалось Надгробне, Воскресна Утреня та Божественна Літургія, а відтак відбулось освячення пасхальних страв. Семінаристи супроводжували страсні та пасхальні богослужіння своїм співом, а також спілкувались з місцевими парафіянами.

Світлий Понеділок розпочався з Божественної Літургії у храмі, на завершення якої о. Ігор Котенко та громада подякували дрогобицьким братам-семінаристам за їхню присутність та спільне переживання подій Страсного тижня та зустрічі Христового Воскресіння. Під кінець дня брати вирушили до рідних домівок для продовження святкування Пасхи Господньої.

Браття-семінаристи складають щиру подяку на руки преосвященнішого владики Григорія, ректорату семінарії та управі братства "Введення в храм Пресвятої Богородиці" за сприяння у здійсненні місійної подорожі до Черкас.

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER:https://TWITTER.com/dds_ua