... Пасхальні місії на Харківщині
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< April 2023 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 27 28 29 30

Visits

 Погода в Україні
 
Пасхальні місії на Харківщині PDF Print E-mail
Wednesday, 26 April 2023 20:23

paskhalʹni misiyi na kharkivshchyni 2023Дрогобицькі семінаристи Голик Дмитро, Підлубний Іван, Кушнір Петро, Котлінський Марко, Журавель Олег у 2023 р. Б. побували на пасхальних місіях у громаді, що діє при катедральному соборі св. Миколая у м. Харкові.

Служіння братів розпочалося в Страсну середу, коли вони разом з владикою Василем Тучапцем помолилися Мале Повечіря у катедрі. Наступного дня, у Страсний четвер, дрогобицькі семінаристи супроводжували співом Вечірню з Літургією, яку очолив владика Василь. Більшу половину дня брати були залучені до організаційних моментів приготування до богослужінь Страсної п’ятниці виконуючи різноманітні служіння, а саме: прибирання храму, приготування плащаниці і квітів. Під час цих занять була можливість поспілкуватися з людьми, які пережили початок повномасштабного російського вторгнення. Ввечері відбулася Утреня Страстей.

В п’ятницю зранку служилися Царські часи та Вечірня з виставленням плащаниці, а опісля семінаристи разом з владикою Василем мали нагоду помолитися біля плащаниць, відвідуючи храми Харківського екзархату. Згодом у катедрі була відслужена Єрусалимська Утреня.

Наступного дня, у суботу, брати прибули до місцевого жіночого монастиря, де були задіяні до прибирання, приготування пасхальної трапези. В обідню пору вони відвідали гуртожиток переселенців на Олексіївці, де було освячено паски та роздано кожному. Богослужіння суботи розпочалися по обіді в катедрі, де служилася Вечірня з Літургією, після якої - освячення пасхальних кошиків.

У недільний день Воскресіння богослужіння розпочалися з 8-ї години ранку Надгробним, Воскресною Утренею та Святковою Літургією. Пасхальна трапеза відбулася у Івано–Павлівському монастирі сестер Святого Йосифа, а по обіді семінаристи взяли участь у гаївках біля катедри. Ввечері відвідали військових у Харкові. Завершення місій відбулося у Святлий понеділок, коли семінаристи вирушили поїздом до власних домівок.

Всі богослужіння в часі перебування братів на місіях очолював вл. Василь Тучапець, співслужили катедральні сотрудники о. Андрій Насінник (випускник ДДС), о. Сергій Тимчук та о. Онуфрій Репецький.

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER:https://TWITTER.com/dds_ua