... Редколегія семінарійного часопису "Слово" привітала своїх львівських колег
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< March 2011 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Visits

 Погода в Україні
 
Редколегія семінарійного часопису "Слово" привітала своїх львівських колег PDF Print E-mail
Monday, 14 March 2011 21:14
В суботу, 12 березня 2011р.Б., представники редколегії релігійно-суспільного часопису Дрогобицької Духовної Семінарії «Слово» взяли участь у II-ій Конференції представників релігійних ЗМІ та семінарійних видань. Цей захід відбувся у стінах Духовної Семінарії у м. Львові. Цього ж дня відбулися урочистості, присвячені 15-річчю католицького часопису Львівської Духовної Семінарії «Пізнай Правду». З цієї нагоди брат Ростислав Приріз, заступник головного редактора часопису «Слово», привітав своїх львівських колег з ювілеєм, вручивши їм пам’ятний подарунок – ікону Дрогобицьких священомучеників Северина, Якима та Віталія.
Розпочалася конференція Молебнем до Христа Чоловіколюбця, на якому преосвященніший Владика Венедикт (Алексійчук) молитовно благословив усіх учасників та побажав плідної співпраці.
Продовжив роботу конференції у конференц-залі Львівської Духовної Семінарії сьогоднішній головний редактор «Пізнай Правду» Максим Білий. Першим до слова був запрошений ректор Львівської духовної семінарії отець Микола Фредина. У своїй промові він наголошував про важливість «слова» у житті священика, згадував про силу слова, яке може руйнувати, а може будувати. Пан Михайло Перун, голова фундації «Андрей», загострив увагу присутніх на приготуванні священиків до служіння в якому важливу участь в сучасному світі відіграють ЗМІ. Директор РІСУ п. Тарас Антошевський акцентував увагу на практичних порадах щодо ЗМІ на парафії та про важливість цього питання в нашій церкві.
Далі до слова запрошувалися головні редактори журналів: о. Корнилій Яремак ЧСВВ («Місіонар»), п. Анатолій Бабинський («Патріархат») та п. Віктор Жуковський («Християнин і світ»), які вели мову про види сучасних друкованих ЗМІ. Під час конференції наголошувалося на тому, що IT-видання не замінять друкованого слова. Було заторкнуто також питання формату і стилів у сучасній богословській публіцистиці. Згодом відбувся круглий стіл «Євангельська звістка в епоху медіа-технологій», де всі учасники спільно обговорювали порушені на конференції питання.
Нагадуємо, що Перша конференція представників семінарійних ЗМІ була ініційована редколегією часопису «Слово» та пройшла у Дрогобицькій Духовній семінарії 7 травня 2010 р.Б. з нагоди 10-річчя цього друкованого видання Дрогобицької Духовної Семінарії (детальніше - див.тут). За пропозицією представників католицького часопису «Пізнай Правду» учасники І Конференції тоді постановили ІІ Конференцію представників семінарійних ЗМІ провести у стінах Львівської Духовної Семінарії Святого Духа в рамках святкування 15-ої річниці заснування часопису «Пізнай правду».