... Вийшов друком новий номер часопису «Слово»
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< November 2011 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Visits

 Погода в Україні
 
Вийшов друком новий номер часопису «Слово» PDF Print E-mail
Friday, 11 November 2011 08:23

47 номер часопису "Слово" Дрогобицької семінаріїНещодавно вийшов друком 47 номер суспільно-релігійного часопису Дрогобицької Духовної Семінарії «Слово». Основною його темою є освіта та навчання. У часописі читач знайде багато цікавих та корисних публікацій на цю та інші актуальні теми. Зокрема, оскільки у 2011 р. Дрогобицька семінарія святкує свій маленький ювілей - 15 років від дня створення, окремі матеріали номеру присвячено й цій важливій події в житті Української Греко-Католицької Церкви та Самбірсько-Дрогобицької Єпархії.

   Так у статті Ігора Бриндака подано цікаві і маловідомі факти з минулого та сучасного Дрогобицької семінарії. Кореспонденту "Слово" вдалось поспілкуватися з першим префектом семінарії - о. Василем Поточняком. В інтерв'ю з ним читач знайде розповідь про те, як в перші дні, місяці та роки семінарії налагоджувався навчальний та виховний процес.    

Диякон Дмитро Сенейко у своїй статті роздумує над станом освіти в Україні, а Тарас Каблаш запрошує, в першу чергу молодих читачів, вирішити: "Вчитись, чи не вчитись?". Викладач Дрогобицької семінарії і капелан Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка о. Олег Кекош фахово розповідає про особливості душпастирства академічної молоді.

У рубриці "Гранях часу" наші дописувачі розповідають про сучасну українську літературу (Петро Маковецький), ставлення християнина до соціальних мереж (Микола витівський). З нагоди 200-річчя від дня народження о. Маркіяна Шашкевича читайте статтю Романа назара "Шляхи та світочі української ідентичності", а з нагоди 155 річниці від народження Івана Франка - статтю Романа Грома "Він рабом волі став..."

У рубриці "Подих скинії" читач знайде повчальні роздуми над Святим Письмом та Божественною Літургією Івана Золотоустого ("Отче наш"). Стаття диякона Михайла Олійника продовжує огляд українського іконопису: на цей раз автор зупиняється на самбірській іконописній школі. Андрій Кітик розповідає про древній дрогобицький дерев'яний храм Святого Юра.

Серед інших цікавих статей варто згадати допис викладача семінарії о. Тараса Коберинка "Морально-етичне вчення Дмитра Туптала в контексті української духовної традиції". Насамкінець подано дайджест внутрішньосемінарійного життя та розповіді першокурсників про своє покликання та враження від перших днів перебування в семінарії.

З питаннями про можливість придбання часопису звертайтеся до Вашого отця пароха або до редакції "Слова".