... У семінарійному братстві "Введення в храм Пресвятої Богородиці" поповнення! [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< December 2014 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Visits

 Погода в Україні
 
У семінарійному братстві "Введення в храм Пресвятої Богородиці" поповнення! [ФОТО] PDF Print E-mail
Monday, 08 December 2014 15:32

alt7 грудня, продовжуючи святкування празника Введення в храм Пресвятої Богородиці, владика Григорій (Комар) здійснив Чин прийняття до Братства нових членів. В цей день постриг у братчики прийняли 14 другокурсників. З запаленими свічками у руках брати урочисто прийняли обітниці Братства, таким чином поповнивши велику родину шанувальників Пресвятої Богородиці, яка об'єднує велику кількість семінаристів, які навчаються в Дрогобицькій, Львівській і Київській семінаріях, священиків і тих, хто вже у вічності підносить свої молитви до Марії, на чолі з великим мужем молитви о. Ісидором Дольницьким.

Після благословення владики, нових братчиків привітав отець-ректор Мирон Бендик. У своєму вітальному слові отець наголосив, що "сенс участі у Братстві полягає у "насадженні" братчика у храмі". Пастир має бути прив'язаний до храму, таким чином подаючи приклад своїй пастві, прищеплюючи людям любов до храму і до молитви. Після науки о. Мирон окропив усіх братів свяченою водою.

У піднесеному настрої братчики вирушили на святковий обід. Під час трапези відбулася мистецька програма: співом тішили присутніх семінарійний гурт Quo Vadis, Іван та Марія Сюсько, крилосний хор семінарії. Марта Бунь подарувала глядачам чудову гру на цимбалах. З привітальним словом виступили братчики з інших семінарій: голова Київського Братства Введення в храм Пресвятої Богородиці Олександр Богомаз, а також член Братства з Львівської семінарії Павло Слюсарчук. Подячне слово виголосив голова Дрогобицького Братства Андрій Кобилюх. На завершення виступив владика Григорій. "Вогонь горить, коли поліна є вкупі. Коли ж одне витягти - воно швидко погасне," - так архиєрей наголосив на важливості спільноти. "Ми не група індивідуумів, ми родина!" Оголошуючи плани Братства, владика порадив не забувати про знедолених українців, які постраждали від війни: "Наше намірення на наступний рік - молитва за наших страждаючих братів." Вкінці єпископ побажав, щоб братчики жили в дусі свята весь наступний рік і вручив новопостриженим другокурсникам пам'ятки про вступ до Братства.

Завершилось святкування празника в неділю ввечері Акафістом на свято Введенння в храм Пресвятої Богородиці, який відслужив владика Григорій у співслужінні о. Василя Вербіцького і о. Степана Угрина.

Див.фоторепортаж: