... Коляда у Снігурівці
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< February 2015 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28  

Visits

 Погода в Україні
 
Коляда у Снігурівці PDF Print E-mail
Wednesday, 04 February 2015 16:05

alt4 січня 2015 р. Б. в Донецький екзархат на Різдвяні місії вирушили брати 3-го курсу ДДС Микола М. Германович та Андрій Лоїш. Семінаристи прибули в Запорізький деканат, де їх радо зустрів о. Тарас Буричко – випускник Дрогобицької Духовної Семінарії.

Наступного ж дня отець із семінаристами та молоддю парафії пророка Іллі с. Снігурівки вирушили з колядою у районний центр (м. Токмак). Там вони голосили радісну звістку Христового Різдва у мерії міста, районних газетах «Токмак», «Таврія»; районній лікарні, місцевих магазинах та домівках парафіян. Коляда в цей день звучала по всіх вулицях Токмака. Але це був лиш перший день. В сам день Різдва, після святкового богослужіння, коляда залунала на вулицях і самої Снігурівки. Разом із активними парафіянами отець Тарас і семінаристи йшли селом не оминаючи жодної домівки. Оскільки о. Тарас має служіння ще на одній парафії в с. Осіївка, семінаристи з отцем вирушили з колядою і туди.

У неділю 11 січня отець Тарас із семінаристами та молоддю парафії радо відгукнулись на запрошення організаторів та приїхали у м. Токмак на концерт «Щедрий вечір, добрий вечір», який проходив у міському будинку культури. Там колядники представили свою коротеньку програму колядок та віншувань, а також послухали та побачили багато інших цікавих виступів. А 12 січня інший концерт «Україна колядує» проходив вже у самій Снігурівці, тут організаторами були отець, семінаристи та активні парафіяни. В Снігурівку з’їхалось багато людей із навколишніх сіл та міст. Був цікавий вертеп із м. Мелітополя на чолі з о. Петром Криніцьким; хор із Києва, який своїм співом дуже порадував присутніх гостей; завітали семінаристи із Київської та Дрогобицької духовних семінарій, ну і звичайно молодь Снігурівки гучно колядувала, а вкінці було представлено коротеньку історію села та розвитку там Церкви.

Цікавим для семінаристів було завітати у військову частину в м. Запоріжжя. Там була проведена молитва за Україну, за всіх захисників та воїнів, що віддали своє життя за волю держави, за всіх військових із їхніми родинами. Пізніше прозвучала коляда, віншування та проповідь отця. Після щирих слів подяки на адресу наших військових та спільної фотографії, семінаристи залишили військову частину.

Вже від’їжджаючи, отець Тарас із братами заїхали в обласну лікарню, де отець уділив св. Тайну Єлеопомазання важкохворому чоловіку.

Повернулись семінаристи до Львова у п’ятницю 16 січня. Вони заносять щирі слова подяки о. Тарасу із сім'єю за теплий прийом та неоціненну практику служіння на місійних теренах. Щира подяку і ректорату ДДС та владиці Григорію (Комару) – за надану можливість поїхати на ці Різдвяні місії.