... Великдень на Полтавщині [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< April 2017 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 29 30

Visits

 Погода в Україні
 
Великдень на Полтавщині [ФОТО] PDF Print E-mail
Friday, 28 April 2017 15:36

altПасхальні свята брати Стадник Олексій (2 курс) та Фаль Тарас (2 курс) провели у смт. Білики Кобеляцького району Полтавської області на парафії пророка Іллі, яка входить до Харківського Екзархату. Парохом даної парафії є отець Роман Валявка. Священик активно працює над розбудовую парафії як духовно, катехизуючи парафіян і проводячи розмови на духовні теми, так і фізично, будуючи величний храм.

Ввечері, у Чистий четвер, семінаристи вирушили поїздом зі Львова до Полтави. Прибувши до смт. Білики отець із братами вирушили до храму, щоб приготовити його до богослужінь. Опісля було відслужено Єрусалимську Утреню. Наступного дня, у Страсну суботу, відбулося освячення пасок, спершу на матірній парафії в Біликах, а потім у сусідніх селах.

Відтак пізно ввечері у парафіяльному храмі пророка Іллі відбулись Надгробне з обходом навколо Церкви, а опівночі, 16 квітня, Воскресна Утреня та Божественна Літургія. В неділю зранку отець зі семінаристами вирушили на дочірню парафію в село Пригарівка, де була відслужена Божественна Літургія з освяченням пасок. Це богослужіння стало завершальним на цих Пасхальних місіях для братів, після якого вони мали можливість відпочити та поспілкуватися з отцем. А відтак нічним поїздом братія вирушила додому.

Брати висловлюють подяку владиці Григорію (Комару), Братству «Введення в храм Пресвятої Богородиці» за надану можливість відвідати місійні терени, а також отцю Роману Валявці, який прийняв гостинно семінаристів до своєї домівки, і всім парафіянам за спільні молитви, які були піднесені до Господа.

Див.фоторепортаж: