... Великодні відвідини Мелітопольщини [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< May 2017 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Visits

 Погода в Україні
 
Великодні відвідини Мелітопольщини [ФОТО] PDF Print E-mail
Monday, 22 May 2017 14:42

У Страсну середу, 12 квітня, семінаристи Шумик Юрій ( V курс) і Бережанський Олег ( I курс) вирушили на пасхальні місії у Донецький екзархат до випускника нашої семінарії о. Тараса Зубка. Дорога пролягала через м. Мелітополь до села Орлове.

У Великий четвер, зранку, відбулася Вечірня з Літургією св. Василія Великого, а ввечері служилась Утреня Страстей Господніх. Наступного дня о. Тарас з братами молилися Великі Царські Часи, а опісля відправилися до сусіднього села Промінь на Вечірню з виставленням Плащаниці. А згодом в с. Орлове відслужили Вечірню з виставленням Плащаниці і Єрусалимську Утреню. У Страсну суботу о 10-й зранку відбулась Вечірня з Літургією св. Василія Великого. Урочисте Пасхальне богослужіння розпочалось о 22:30 (Надгробне, Пасхальна Утреня, Божественна Літургія св. Івана Золотоустого). Після богослужінь відбулося освячення пасок та святкових страв.

У Неділю Воскресіння Господнього отець з братами служили ще дві Літургії. Одну у с. Орлове о 9-й зранку, де співом супроводжували богослужіння, а також у сусідньому с. Промінь, де Літургія відбувалась у приміщенні клубу. Також брати брали участь у парафіяльних приготуваннях до свята Пасхи. У Світлий понеділок після Утрені й Божественної Літургії брати вирушили додому з гарним святковим настроєм.

Найперше брати хочуть висловити щиру подяку о. Тарасу Зубку, який щиро і тепло прийняв їх у свою оселю. А також братству «Введення в храм Пресвятої Богородиці», владиці Григорію (Комару) і ректорату Дрогобицькій духовній семінарії за можливість відвідати місійні терени і послужити для вірних Греко-Католицької Церкви на Сході нашої неньки України.

Див.фоторепортаж: