... Великодні місії на теренах Луцького екзархату [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< May 2019 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 26
27 28 29 30 31    

Visits

 Погода в Україні
 
Великодні місії на теренах Луцького екзархату [ФОТО] PDF Print E-mail
Saturday, 25 May 2019 09:33

altУ період Пасхальних свят брати-семінаристи Андрій Якимів (V курс) та Микола Гірняк (IV курс) побували на теренах Луцького екзархату УГКЦ у смт. Старій Вижівці та м. Любомль. На даних парафіях пастирське служіння звершує випускник Дрогобицької духовної семінарії о. Володимир Улян.

У середу Страсного тижня семінаристи вирушили в дорогу. Ввечері вони прибули до смт. Стара Вижівка, одного із районних центрів Волині. Наступного дня у місцевому храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці було відслужено Утреню Страстей Христових. Парафіяни мали можливість роздумати над хресним шляхом нашого Спасителя.

У п’ятницю Страсного тижня у смт. Старій Вижівці та м. Любомль було відслужено Вечірню з виставленням плащаниці, яку брати супроводжували співом. У Велику суботу було відслужено Вечірню з Літургією св. Василія Великого на парафії смт. Стара Вижівка, а опісля в Любомлі. Парафіяни мали можливість приступити до Таїнства покаяння та Таїнства Євхаристії.

Напередодні Великодня, з 22 по 27 квітня, за ініціативою о. Володимира Уляна та парафіян храму Благовіщення Пресвятої Богородиці смт. Стара Вижівка, було організовано акцію «Великодній кошик». До проведення акції долучилися організація «Червоний хрест» та місцеві магазини. Акція полягала в тому, щоб зібрати продукти харчування і відвідати самотніх, стареньких осіб, а також осіб з обмеженими фізичними вадами. Усі люди доброї волі мали нагоду скласти пожертву у магазинах, де знаходилися корзинки акції, тим самим виявляючи милосердя до ближніх. Зібрані продукти було сформовано в пакунки, а тоді розвезено потребуючим. Семінаристи як майбутні пастирі долучилися до цієї акції та мали нагоду відвідати їхні оселі, поспілкуватися з людьми, а також привітати зі святом Христового Воскресіння.

У неділю опівночі розпочалися Пасхальні богослужіння у смт. Стара Вижівка, а вже о 6.00 брати молилися з вірними Любомльської парафії. Варто зауважити, що відстань між двома парафіями сягає більше 50 км.

Брати висловлюють щиру подяку владиці Григорію (Комару), духівнику Братства «Введення в храм Пресвятої Богородиці», ректорату ДДС за можливість відвідати місійні терени, а також отцю Володимиру Уляну та їмості Юлії, які гостинно прийняли семінаристів до своєї домівки та всім парафіянам за спільні молитви, що були піднесені до Господа Бога. Отець Володимир поділився досвідом парафіяльного служіння, а також прикладом свого душпастирства заохотив братів до місійного служіння на території Луцького екзархату.

Див.фоторепортаж: