... Нічні чування Братства у Дрогобицькій семінарії [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Translate into...

Articles archive

< December 2019 >
Mo Tu We Th Fr Sa Su
            1
2 3 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Visits

 Погода в Україні
 
Нічні чування Братства у Дрогобицькій семінарії [ФОТО] PDF Print E-mail
Wednesday, 04 December 2019 09:44

alt3 грудня 2019 року в Дрогобицькій духовній семінарії традиційно відбулися нічні чування семінарійного Братства «Введення в храм Пресвятої Богородиці». З цієї нагоди до семінарійної обителі завітали випускники семінарії різних поколінь та семінаристи Київської Трьохсвятительської духовної семінарії та Львівської духовної семінарії Святого Духа.

Розпочались нічні чування Вечірнею з Литією з нагоди празника «Введення в храм Пресвятої Богородиці». Очолив богослужіння ієромонах Святоуспенської Унівської лаври о. Аліпій Федун, випускник семінарії та колишній префект, у співслужінні проректора з навчальної частини о. Романа Андрійовського та префектів о. Романа Копача та о д-на Богдана Хом’яка. По завершенні богослужіння відбулася вечірня трапеза, опісля якої нашим гостям була проведена невелика екскурсія семінарією.

Продовжились реколекції о дев’ятій вечора молитовною ходою з іконою Братства, кульмінацією якої став вхід у семінарійний храм. В часі ходи братчики співали Величання Богородиці та молитву «Пресвятая Богородице, спаси нас». Опісля у семінарійному храмі були відслужені Молебень Братства та Святкова Утреня. Під час канону Утрені відбулось мирування.

Очолив богослужіння духівник Братства владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні випускників семінарії о. Івана Леги, економа і протосинкела ординаря для католиків Візантійського обряду в Росії єпископа Римо-Католицької Преображенської єпархії Йосипа (Верта), та о. Аліпія Федуна, префектів о. Михайла Балка, о. Романа Копача та о д-на Богдана Хом’яка.

Під час чувань пройшли духовні науки, які провадив о. Аліпій Федун. Ієромонах розважав над покликанням Марії та її участі у спасінні світу. Проповідник заохотив нас наслідувати приклад Богородиці, яка позитивно відгукнулася на Божий поклик.

По завершенні богослужінь владика здійснив чин освячення води і окропив нею всіх присутніх братів і отців. Наприкінці чувань у своєму слові єпископ зазначив, що Діва Марія допомагає своїм заступництвом кожному з нас осягнути ціль стати ревним Христовим священиком. Духівник Братства застановив кожного з нас задуматися над своїм покликанням та прикласти всіх зусиль, щоб його зреалізувати. Відтак владика Григорій подякував усім молільникам за спільну молитву та поблагословив на спокійний сон.

Див.фоторепортаж: