... Зустріч семінаристів з іконописцем Левом Скопом [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< березня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 28 29 30 31

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Зустріч семінаристів з іконописцем Левом Скопом [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Середа, 27 березня 2019 12:08

alt26 березня 2019 року в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбулась презентація книги Українського богословського наукового товариства "Методика датування Галицьких ікони XV-XVI століть" Левка Скопа. Представлення розпочалось із спільної молитви.

На представленні були присутні не тільки семінаристи, а й представники інтелігенції Дрогобича та Львова. Розпочав засідання викладач Дрогобицької духовної семінарії о. Ігор Цмоканич, який коротко представив присутнім доповідача Лева Скопа. Він і волонтер, і реставратор Собору св. Юра у Львові, а головно академік та іконознавець. Опісля слово було надано Тетяні Думан - головному редактору книг Лева Скопа. По завершенні її лаконічної промови директор видавництва "Коло" міста Дрогобича Микола Походжай подякував за співпрацю семінарійної спільноти та підкреслив важливість такого зібрання саме в семінарії.

Левко Скоп розповів про три опубліковані ним книги та ознайомив слухачів із феноменом українського іконопису на основі цих літературних творів. Найбільш вартісними працями є ілюстроване Пересопницьке Євангеліє та "Технологія іконопису" - перша в Україні книга про детальну техніку українського іконопису.

Наприкінці ректор семінарії о. Мирон Бендик висловив вдячність доповідачеві та наголосив на важливості синтезу мистецтва із релігією, яка є духовним підтекстом малювання ікон. По завершенні засідання було зроблене пам'ятне фото. Також можна було переглянути та придбати цінні книги Лева Скопа.

Див.фоторепортаж: