... У Дрогобицькій семінарії відсвяткували День матері [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
У Дрогобицькій семінарії відсвяткували День матері [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 18 травня 2019 21:09

alt18 травня 2019 року в актовому залі Дрогобицької духовної семінарії відбулося Свято матері. Відповідальними за проведення заходу було Братство "Введення в храм Пресвятої Богородиці". Братчики підготували насичений творчий захід, запросивши в першу чергу своїх улюблених матерів.

Розпочалося дійство з молитви, яку очолив проректор з виховної частини о. Василь Чава. Відтак семінаристи розпочали своє представлення. Участь у заході прийняли:
- семінарист першого курсу бр. Юрій Губик з авторським віршем «Спасибі, що ти поруч» та музичним привітанням грою на фортепіано.
- запрошений гість Ярослав Бунь, який грою на цимбалах виконав твір Ennio Morricone «Chi Mai». Концертмейстер – п. Наталія Кекош.
- семінарійний квінтет із піснями «Мати милосердя» (муз. і сл. Дмитра Туптала) та «Ангел вопіяше» (муз. Федіра Макарова). Склад квінтету:
• I тенор – Андрій Капустинський (1 курс).
• II тенор – Василь Коваль (2 курс).
• баритон – Дмитро Голик (1 курс), Микола Гірняк (4 курс).
• бас – Дмитро Білий (2 курс),
• диригент – Микола Гірняк.
- запрошений гість п. Галина Тустанівська, яка поділилася досвідом свого материнства.
- запрошений гість Марта Бунь, яка грою на цимбалах виконала твори Пітера Хемілла «Шалена черепаха» та Віктора Дмитренка «Карпатські полонини».
- семінарійний гурт «Quo vadis» із авторськими піснями «Залиш позаду всі турботи», «Олівець» та піснею «Мам» (муз. і сл. Андрія Кузьменка). Склад гурту:
• соліст – Василь Коваль (2 курс).
• соло-гітара – Назар Городиський (2 курс), Андрій Сливка (студент муз. училища ім. В. Барвінського).
• бас-гітара – Микола Гірняк (4 курс).
• барабан – Богдан Фединяк (учень Малої семінарії).
- ведучі – Назар Городиський (2 курс), Олег Бережанський (3 курс).

Разом із тим, брати-семінаристи приготували для матерів відео-привітання та жартівливе відео про діалог між сином-семінаристом та мамою. На завершення програми брати-семінаристи спільно виконали пісню «Рідна мати моя» (муз. Платона Майбороди, сл. Андрія Малишка). Відтак до слова був запрошений бр. Тарас Фаль (4 курс), голова семінарійного Братства, який підкреслив важливість материнської місії у вихованні своїх дітей та висловив щирі слова подяки за їхню невгасиму любов до нас. Опісля брати-семінаристи висловили свої слова вдячності, подарувавши матерям квіти.

Після урочистого заходу в семінарійному храмі відбувся Молебень до Пресвятої Богородиці, який очолив о. Василь Чава у співслужінні префекта семінарії о. Михайла Балка. По завершенні богослужіння о. Василь звернувся до матерів зі словами подяки. «Цей день є особливим днем, адже матері є дорогі нашому серцю особи, які своєю материнською любов’ю підтримують наш життєвий шлях», - зазначив проповідник. Проректор висловив слова подяки також за те, що матері довірили своїх синів семінарії, віддавши їх на служіння Богові. Опісля гості були запрошені до солодкого столу та мали можливість оглянути навчальний та житловий корпус семінарії.

Див.фоторепортаж: