... Зміст ювілейного "Слова"
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< березня 2010 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Зміст ювілейного "Слова" PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 18 березня 2010 17:17
SlovoЮвілейне число часопису "Слово" присвячене сучасним ЗМІ та єванеглізації. Напочатку вашій увазі запропоновано думки учасників редколегії «Слова» і головного редактора щодо семінарійного часопису зокрема і релігійної преси загалом. Часопис містить два послання Папи Бенедикта ХVІ, написані на Всесвітній день суспільних комунікацій 2009 та 2010 років. Папа подає погляд Католицької Церкви на сучасні засоби масової інформації та зв’язку (мобільні телефони, Інтернет та ин.), розглядає перспективи, переваги і небезпеки користування ними. Одне з послань поміщене в рубриці «Молодь», оскільки, за словами Папи, молодь краще розуміє, який величезний потенціял криється в нових засобах масової інформації.
Тема здійснення євангелізації в Інтернеті розглядається в одній статті під назвою «Інтернет – середовище євангелізації?», у котрій автор спробував висвітлити перспективні та проблематичні питання інформаційних ресурсів Інтернету, зіставляючи їх з інтересом Церкви до Всесвітньої мережі.
Проблеми друкованих видань УГКЦ висвітлює директор Релігійно-інформаційної служби України Тарас Антошевський у публікації «В одній руці Біблія, а у другій – газета: вигляд сучасного священика» («Патріярхат», № 2 (411) 2009).
У кількох статтях, дорогі читачі, ви дізнаєтесь дещо із життя святих покровителів працівників ЗМІ, зокрема св. Франциска Сальського та Якова Альберіоне. А євангелистові Йоану Богослову, небесному заступникові всіх, хто має справу зі словом, і покровителю редколегії «Слова», присвячена окрема публікація.
Спроба глянути на ім’я людини через призму Слова як одного з найдавніших, наймістичніших і найтаємничіших символів людства здійснена у статті викладача нашої семінарії Ігоря Шумея «У світі власних імен», у котрій, між иншим, містяться поради стосовно вибору імени новонародженим.
Окрім того, рубрика «УГКЦ сьогодні» подає до уваги інтерв’ю з Патріярхом Любомиром та професором Олегом Турієм, у котрих заторкнуто, зокрема, проблеми стосунків Римо-Католицької, Російської Провославної та Української Греко-Католицької Церков, а також подано думку Патріярха стосовно президентських виборів.
Рубрика «Особистість» ознайомить нас із життям і служінням батька Героя України Степана Бандери, греко-католицького священика Андрія Бандери, котрий загинув мученицькою смертю за Віру, Церкву і Батьківщину. 10 липня цього року виповнюється 69 років з дня його загибелі (розстрілу радянською владою). Постуляційний центр УГКЦ готує матеріяли для відкриття справи зачислення о. Андрія Бандери до лику блаженних.
Про молодіжну субкультуру емо можна дізнатися в рубриці «Молодь».
В инших рубриках ви знайдете цікаві відомості про святині в Глинянах, питання воцерковлення та ин. Житіє Константина (закінчення) знаходиться в розділі
«Подих скинії». На прикінцевих сторінках часопису, як звичайно, розміщено ілюстровану світлинами хроніку останніх семінарійних подій.