... Дрогобицькі семінаристи взяли участь у студентській конференції, присвяченій 400-літтю ЧСВВ [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Дрогобицькі семінаристи взяли участь у студентській конференції, присвяченій 400-літтю ЧСВВ [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 16 травня 2017 12:43

alt12-14 травня 2017 року семінаристи Дрогобицької духовної семінарії взяли участь у студентській науковій конференції «Митрополит Йосиф Велямин Рутський і реформа чернецтва Київської митрополії у XVII-XVIII ст.», яка відбувалась у Василіянському інституті філософського-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського. Конференція проводилась у рамках святкування 400-ліття ЧСВВ. У конференції взяли участь студенти усіх семінарій УГКЦ, а також історики, науковці, які досліджують історію ЧСВВ.

Конференція розпочалась у суботу Божественною Літургією, яку очолив Протоігумен Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о. Йоан Школик, ЧСВВ. Відтак розпочалось пленарне засідання, в рамках якого авторитетні науковці і дослідники з різних сторін характеризували особливості монашества на Київській Русі, зокрема зосереджували свою увагу на становленні і розвитку василіанського чернецтва.

Після обіду розпочалась праця в групах, під час якої свої напрацювання представили семінаристи. По завершенні праці в групах відбулось підсумкове засідання, де було підбито підсумки конференції. Завершився день спільним відпочинком, браття мали можливість ближче познайомитись між собою, поспілкуватись, поділитись враженнями від насиченого дня.

У неділю після Утрені брати-василіяни організували для учасників конференції святковий концерт. А завершальним акордом конференції стала Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив преосвященніший владика Василій Тучапець, екзарх Харківський.

Фотографії за матеріалами ВІФБС ім. Й. В. Рутського http://vifbs.in.ua/news/vifbs/vidbulasya-konferentsiya-pro-mytropolyta-iosyfa-velyamyna-rutskogo-ta-reformu-monashestva-kyyivskoyi-mytropoliyi/

Див.фоторепортаж: