... Дрогобицькі семінаристи на місіях в Естонії та Фінляндії [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Дрогобицькі семінаристи на місіях в Естонії та Фінляндії [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 04 лютого 2017 15:56

altБрати V курсу Дрогобицької духовної семінарії Юрій Шумик та Віталій Миська вперше здійснили місійну поїздку на території таких країн, як Естонія та Фінляндія. Виїхавши 21 грудня з України, брати вже опівночі з 22 на 23 грудня прибули до Талліна, серця Естонії, де їх радо і щиро зустрів о. Олег Поп’юк, який вже близько року служить для українців греко-католиків. День 23 грудня розпочався з ранкової Літургії, опісля якої о. Олег для братів зробив невеличку екскурсію по місті Таллін, показавши їм величну красу міста.

В суботу 24 грудня відслужилась Божественна Літургія, після якої пройшла репетиція вертепу, який брати мали починати та супроводжувати співом колядок. Пізніше браття з отцем вирушили на дочірню парафію до м. Тарту, що за 200 км. на південь від Талліна. Там немає побудованої нашої церкви, але є римо-католицька церква, де відбуваються погодинні богослужіння нашої церкви в східному обряді. Прибувши туди, братів радо зустріли у храмі виступом вертепу і співом колядок. Далі відбулась святкова, різдвяна Літургія. Опісля в приміщенні української школи, що неподалік від церкви, запанувала атмосфера святвечора, коли всі присутні привітали одне одного з Різдвом та смакували кутю, вареники та інші різдвяні страви. У місті Тарту дружня і родинна парафія, бо саме місто невеличке і всі знають одне одного, а відтак запрошують радо у гості. Повернувшись увечері до Талліна, отець з братами о 22:00 молились месу з римо-католицькою спільнотою. Очолив її єпископ Філіп (Журдан), апостольський адміністратор римо-католиків в Естонії. В неділю зранку, в сам день Різдва Христового, в греко-католицькому храмі Талліна служилась святкова Літургія, опісля якої відбувся показ довгоочікуваного вертепу, у якому взяли участь не лише діти і молодь, але й дорослі. Браття супроводжували цей вертеп колядками. Після виступу всі мали можливість почастуватись чаєм-кавою зі смаколиками.

Наступна половина дня теж виявилась насичена, адже отець разом з братами о 14:00 пливли кораблем до столиці Фінляндії - Гельсінкі. Плисти довелось 2 год., адже відстань від берега Талліна до Гельсінкі складає 80 км. За 30 хвилин по прибутті розпочалась святкова Божественна Літургія. У столиці Фінляндії ситуація подібна до тієї, що й у м. Тарту (Естонія), тому Літургія служиться в римо-католицькому храмі. Після закінчення Літургії, в приміщенні будинку, що є власністю римо-католиків, вірні мали спільну трапезу. У всіх трьох парафіях під час цієї спільної трапези, брати ділилися розповідями про своє покликання, наводячи історії з життя, та охоче відповідали на різні питання. В понеділок 26 грудня теж служилась ранкова Літургія у м. Таллін, після якої брати попрощались з вірними УГКЦ та почули щирі слова: «Приїжджайте ще»! Після цього брати ще мали можливість походити по місті та купити сувеніри. А вже у вівторок зранку автобусом відправились додому в Україну. Велика подяка о. Олегу за запрошення на ці місії, рідній семінарії та пасторально-міграційному відділу УГКЦ за сприяння і допомогу у здійсненні цієї поїздки.

Див.фоторепортаж: