... Козятин зустрів воскреслого Христа [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 28 29 30

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Козятин зустрів воскреслого Христа [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 27 квітня 2017 14:40

altЦьогорічний Великдень брат Микола Гірняк (2 курс) провів у м. Козятин Вінницької області (Київська архиєпархія). Запросив брата разом зустріти Христове Воскресіння випускник нашої семінарії о. Антон Борис. Отець служить Богу і вірним у невеличкій капличці Різдва Христового, яка знаходиться на території будинку пристарілих. Проте міська влада вже виділила земельну ділянку на будівництво нового храму і о. Антон активно розпочинає будівництво.

Місто Козятин — районний центр Вінницької області з населенням близько 25 тис. осіб, а також є важливим транспортним вузлом, адже тут знаходиться Козятин I (Козятин-Перший) — вузлова станція Південно-Західної залізниці. Щодо релігійної ситуації, то окрім греко-католиків, у місті є також парафії УПЦ КП, УПЦ МП, римо-католицька громада, а також кілька протестантських спільнот.

Отець Антон з дружиною та маленькою донечкою гостинно прийняли семінариста у свій дім. Брат супроводжував співом усі богослужіння, допомагав у прибиранні каплиці. Також активно долучався до праці по господарству. У вільний час о. Антон показав брату Миколі місто. У суботу ввечері було освячено перші кошики з пасхальними стравами.

Урочисте пасхальне богослужіння, яке розпочалось у неділю о 5-й ранку, зібрало близько ста людей. Тут бачимо плоди праці отця Антона, оскільки у попередні роки прихожан було не більше як пів сотні. Після освячення пасок і привітального слова, отець з братом відправились до будинку пристарілих, де також благословили пасхальні наїдки. А вже ввечері, гарно подякувавши, брат Микола вирушив до свого дому, щоб і там з ріднею розділити Пасхальну радість.

Див.фоторепортаж: