... Нічні чування семінарійного Братства [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< грудня 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Нічні чування семінарійного Братства [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 10 грудня 2017 15:46

alt9 грудня 2017 року в Дрогобицькій духовній семінарії відбулись традиційні нічні чування Братства з нагоди празника Введення в храм Пресвятої Богородиці. Розпочалось дійство молитовною ходою з іконою Братства, кульмінацією якої став вхід у семінарійний храм. Під час ходи брати йшли із запаленими свічками, співаючи величання Пресвятій Богородиці.

Відтак у семінарійному храмі відбувся Молебень Братства, який очолив духівник Братства владика Григорій (Комар) у співслужінні проректора з виховної частини о. Василя Чави та префекта о. Василя Вербіцького. Опісля братчики молились Ісусову молитву та співали Богородичні пісні. Під час чувань відбулись духовні науки, які провадив викладач та духівник семінарії о. Олег Чупа. Разом з братчиками Дрогобицької семінарії мали нагоду молитись братчики з Київської та Львівської семінарій.

Опівночі розпочалась урочиста Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолив владика Григорій у співслужінні о. Василя Вербіцького та протодиякона Богдана Криницького. Супроводжував богослужіння літургійними піснеспівами семінарійний хор "Оранта" під керівництвом о. Андрія Буня, який є регентом хору та викладачем семінарії. У своїй проповіді єпископ спирався на євангельський уривок дня, у якому розповідається притча про запрошених на весілля (Лк. 14, 15-24). Владика наголосив, що Господь всіх кличе до свого Царства, але для цього нам потрібно тільки позитивно відгукнутися на Його заклик.

По завершенні Літургії владика здійснив чин освячення води і окропив нею всіх присутніх братів і отців. А відтак втомлені брати відправились на нічний спочинок.

Див.фоторепортаж: