... Місії на Полтавщині
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28        

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Місії на Полтавщині PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 08 лютого 2018 20:50

altУ період Різдвяних свят брати Юрій Бігун (3 курс) та Олексій Стадник (3 курс) перебували у Харківському екзархаті, допомагаючи о. Роману Валявці. У четвер 4 січня 2018 р. Б. семінаристи вирушили з рідної домівки, а вже наступного дня прибули до Полтави, де отець разом з парафіянами зустріли їх на залізничному вокзалі.

Опісля усі поїхали у смт. Білики Кобиляцького району на парафію пророка Іллі. Ця парафія активно розвивається, адже вже збудований величний мурований храм, який найближчим часом буде освячений. Згодом семінаристи долучилися до парафіяльного богослужіння у тимчасовій капличці, яке супроводжували своїм співом. Свята Вечеря для отця та братів пройшла у домі о. Андрія з м. Кобиляки, на якій брати колядували, а отці ділилися своїм досвідом служіння в цьому екзархаті, а відтак спільно було відслужено Велике Повечір’я.

У саме свято Різдва Христового, зранку, отець з семінаристами поїхали на дочірню парафію до с. Пригарівка, де після тривалої дороги була відслужена урочиста Літургія, а згодом вирушили на матірну парафію до смт. Білики, де також була відслужена Служба Божа. На обох парафіях о. Роман з семінаристами мали можливість спілкуватися з громадою та колядувати, прославляючи Воплоченого Бога Творця. Це богослужіння стало завершальним на цих Різдвяних місіях. Вночі 7 січня отець відвіз братів семінаристів на вокзал і вони нічним рейсом вирушили додому.

Брати висловлюють подяку владиці Григорію (Комару) та Братству «Введення в храм Пресвятої Богородиці» за надану можливість відвідати місійні терени, а також отцю Роману Валявці, який гостинно прийняв семінаристів до своєї домівки і всім парафіянам за спільні молитви та коляду, які були піднесені до Господа.