... Воскресіння Христове у Молдові [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 29
30            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Воскресіння Христове у Молдові [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 28 квітня 2018 16:46

altНа цьогорічні Великодні свята брати Остап Гарасимчук (6 курс), Юрій Шумик (6 курс) та Олег Бережанський (2 курс) традиційно вирушили привітати церковну спільноту УГКЦ у Молдові. У Страсну середу брати вирушили до столиці країни - сусіда - Кишинів, де вже довгі роки трудиться о. Роман Поправка.

Прибувши до місця призначення, брати вирушили на Вечірню з Літургією Василія Великого. Богослужіння відбувалися в реколекційному центрі імені митр. Андрея Шептицького, усередині якого знаходиться каплиця Покрови Пресвятої Богородиці. Після богослужіння семінаристи з отцем вирушили на екскурсію до монастиря на скелі в Старому Орхеї. Там мали можливість бути і спілкуватись з монахом, який живе в скалі. По завершенні обіду брати готували каплицю до винесення Плащаниці.

У п’ятницю зранку до братів приєднався отець сотрудник о. Ігор Плєвский, з яким молились усі страсні богослужіння. Згодом о. Ігор розповів про свої служіння: працю з залежними на алкоголізм, наркоманію та з дітьми безхатченками, показав місце своєї соціальної праці. Семінаристи мали можливість провести вечір з матір’ю семінариста Дрогобицької духовної семінарії брата Євгена, який трагічно загинув. Усі богослужіння в Страсну cуботу та неділю Пасхи відбувалися у римо-католицькій катедрі Божественного Провидіння.

Зі світлим празником Воскресіння брати привітали місцевого єпископа та очільника катедри владику Антоніо Коша, а також посольство України в Молдові. Усі богослужіння під час перебування на місіях брати супроводжували співом та служінням біля престолу. Також семінаристи допомагали о. Роману в прибиранні та підготуванні до Пасхальних свят. Крім цього, брати привітали парафіян і подарували їм релігійну літературу, яку привезли зі семінарії.

Семінаристи висловлюють щиру подяку о. Роману Поправці та о. Ігорю Плєвському за їхню турботу та піклування. Брати вдячні ректорату семінарії та духівникові Братства Введення в храм Пресвятої Богородиці владиці Григорію (Комару) за можливість відвідати спільноту УГКЦ у Молдові.

Див.фоторепортаж: