... Різдво у Токмаку [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< січня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 26 27
28 29 30 31      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Різдво у Токмаку [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
П'ятниця, 25 січня 2019 10:00

altРіздво 2019 року семінаристи Василь Салій (6 курс) і Олексій Стадник (4 курс) провели на місійних теренах нашої Церкви, а саме у містечку Токмак Запорізької області, що входить до Донецького екзархату УГКЦ. Тут вже не перший рік успішно провадить своє служіння випускник Дрогобицької духовної семінарії о. Тарас Буричко.

Парафія св. апп. Петра і Павла діє у місті з 2010 року. У 2014 році громаду греко-католиків очолив о. Тарас. З його приходом невеличка парафія розпочала стрімко розвиватись. Було зведено величний храм у міському парку, а сьогодні триває будівництво катехитичного центру. На парафії постійно ведеться катехизація дітей та дорослих, діє спільнота «Матері в молитві». Отець активно співпрацює з громадськими і молодіжними організаціями міста. Разом з парафіянами о. Тарас регулярно відвідує місцеві сиротинці, будинок пристарілих.
Брати супроводжували співом усі різдвяні богослужіння, а також взяли активну участь у парафіяльній коляді. Окрім домівок парафіян, семінаристи разом з дітьми і молоддю з воскресної школи відвідали з колядою геріатричний пансіонат у м. Молчанськ та Токмацький і Молочанський сиротинці, де провели для дітей цікаву програму з іграми і розвагами. Привітали колядкою також представників місцевої та районної влади, побували в багатьох установах і організаціях міста.
Семінаристи висловлюють вдячність о. Тарасу за запрошення і теплий прийом, дітям і молоді з воскресної школи за спільну колядку, п. Олені, за те, що прийняла братів до своєї домівки, п. Василю і п. Зінаїді за постійну опіку і турботу протягом місій та усім парафіянам м. Токмак за спільну молитву. Окрема подяка ректорату семінарії, управі Братства та вл. Горигорію (Комару) за можливість відвідати і послужити на місійних теренах.

Див. фоторепортаж: