... Дрогобицькі семінаристи побували на Пасхальних місіях в м. Сарни [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Дрогобицькі семінаристи побували на Пасхальних місіях в м. Сарни [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 11 травня 2019 09:16

altЗ 24 по 28 квітня 2019 року семінаристи Дмитро Білий (2 курс) та Василь Коваль (2 курс) перебували на місійних теренах Луцького екзархату, а зокрема в м. Сарни, що знаходиться в Рівненській області, де служить о. Микола Бердник. Упродовж Пасхальних місій брати допомагали прибирати храм та церковне подвір’я.

Також семінаристи супроводжували співом богослужіння під час Страсного тижня та в неділю Пасхи. У Великий Четвер брати молились Страсну Утреню, а у Велику п’ятницю – Вечірню з винесенням плащаниці. У Велику суботу ввечері було відслужено Надгробне. У неділю, на саме свято Воскресіння Христового, о 5:00 розпочались святкові Пасхальні богослужіння. Спочатку семінаристи молились Пасхальну утреню, а відразу по завершенні – Божественну Літургію Йоана Золотоустого. По закінченні богослужінь о. Микола посвятив страви, які принесли парафіяни.

Брати перейняли чудовий досвід душпастирювання та адміністрування на парафії, яким з радістю поділився о. Микола. Греко-католики, які живуть у Сарнах, вразили братів своїми позитивними рисами – гостинністю, щирістю, доброзичливістю, відкритістю та молитовністю. Брати мали можливість поспілкуватись з парафіянами за святковою трапезою. Господарі будинку були настільки гостинними, що семінаристи почувались там, як удома. Таким чином, досвід служіння семінаристів у м. Сарни – чудовий фундамент для майбутньої праці в Христовому винограднику - Церкві.

Брати висловлюють щиру вдячність Братству «Введення в храм Пресвятої Богородиці», його духівнику владиці Григорію (Комару) та ректорату семінарії за сприяння в місійній поїздці.

Див.фоторепортаж: