... Щира коляда дрогобицьких місіонерів у Донецькому екзархаті
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2022 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
21 22 23 24 25 26 27
28            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Щира коляда дрогобицьких місіонерів у Донецькому екзархаті PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 20 лютого 2022 13:29

misiyi  u  donetskomu ekzarkhati 2022З 4 по 10 січня 2022 р. Б. брати-семінаристи четвертого курсу Андрій Капустинський і Дмитро Голик побували на місійних теренах Донецького Екзархату у м. Запоріжжя, де знаходиться тимчасовий осідок Преосвященного владики Степана Менька. Парафією на даний час опікується о. Андрій Бухвак, який також є канцлером Донецького екзархату. Також на парафії знаходиться монастир сестер ЧСВВ, де настоятелькою є сестра Лукія Мурашко.

05.01 – брати помолившись І час і Божественну Літургію, допомагали сестрам з приготування дров на зиму, а опісля молилися Вечірню в сестер у монастирі.

06.01 – о 8:00 були відслужені Царські часи і Вечірня з Літургією св. Василія Великого. Опісля брати допомагали владиці Степану і сестрам в приготування Святої Вечері. Помолившись ввечері Велике Повечір’я разом з цілої парафіяльною спільнотою разом вечеряли.

07.01 – на саме свято Різдва ГНІХ брати семінаристи разом із сестрами прославляли новонародженого Господа спільною колядою.

08.01 – брати разом з владикою Степаном відвідали парафію на правому березі, яку очолює отець Роман Вовк, а опісля з колядою завітали до отця-пароха Андрія в гості. Вечірню напередодні свята первомученика Степана брати молилися разом з сестрами, яку очолював Преосвященний владика Василь Тучапець. Опісля мали спільну вечерю.

09.01 – у Владики Степана були іменини і з цієї нагоди було відслужено Архиєрейську Літургію, де також був присутній римо-католицький владика Ян, владика Юрій Юрчик та інші священики Донецького екзархату.

10.01 – Сестра Лукія, настоятелька монастиря сестер ЧСВВ влаштувала братам екскурсію на острів Хортиця. Опісля, спільно повечерявши, брати відправилися додому.

Протягом місії брати семінаристи допомагали владиці Степану, сестрам і отцю в приготуванні до свята Різдва Христового, супроводжували святкування спільними колядами й усмішками. Брати висловлюють свою щиру вдячність владиці Степану Меньку, сестрам чину святого Василія Великого та о. Андрію та його сім’ї за теплий прийом та неоціненний досвід, який отримали на місійних теренах. Щиро дякують владиці Григорію (Комару), духівнику Братства "Введення в храм Пресвятої Богородиці", та ректорату ДДС за надану можливість відвідати місійні терени.

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут: