... Місійна поїздка семінаристів до Донецька
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< січня 2011 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 29 30
31            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Місійна поїздка семінаристів до Донецька PDF Друкувати Електронна адреса
П'ятниця, 28 січня 2011 13:53
Студенти 4-го курсу Дрогобицької Духовної семінарії Іван Талайло та Володимир Кобетяк у 2011 р.Б. різдвяні місії проводили у місті Донецьку. Парохом місцевої парафії вже одинадцятий рік є протоієрей Михайло Заверчук. Браття-семінаристи вже не вперше приїжджають у місто, тому тут їх добре знала греко-католька громада і радо приймала.
Крім участі у богослужіннях та різдвяних святкувань, брати Іван та Володимир проводили катехитичні зустрічі з молоддю. У перший же ж день свого перебування у м. Донецьку браття почали зорганізовувати молодь, щоб з нагоди празника Христового Різдва відвідати з колядою домівки парохіян. В часі підготовки до святкування різдвяних свят вони також допомагали отцю фізичною працею як біля храму, так і у домі, де мешкає священика родина.

Після святкових богослужінь в день Різдва Господа нашого Ісуса Христа, котрі семінаристи прикрасили особливою святковістю, вони з молоддю парафії пішли по домівках місцевих жителів, славлячи Бога колядою. Господарі радісно приймали колядників та запрошували їх завітати також і наступного року.
Семінаристи розказують: «Хоча і більшість канікул ми перебували поза власною домівкою,  ми дуже радісно їх провели у м. Донецьку. Від’їжджаючи, ми пообіцяли, що не востаннє відвідуємо цих людей і цю місцевість. О. Михайло запросив нас знову побувати на Східні Україні, але вже з пасхальною місією, на яку ми вже відтепер з нетерпіння чекаємо».
 
Див.фоторепортаж про поїздку тут