... Чин всепрощення у семінарії [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2015 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 25 26 27 28  

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Чин всепрощення у семінарії [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 24 лютого 2015 15:32

alt

З давніх часів в Церкві існує традиція у переддень Великого посту прощати усім кривдникам і просити прощення за вчинені кривди. Цей звичай є одним з важливих етапів підготовки до Великого посту, бо дозволяє очистити сумління від злоби, заздрості до ближнього, і у мирі та любові розпочати духовну мандрівку до Великодня. Брати і настоятелі Дрогобицької духовної семінарії пройшли цей етап: 22 лютого, в неділю прощення, у семінарійній каплиці відбувся Чин всепрощення.

Цього недільного вечора братія, як звичайно, зібралась у храмі, щоб помолитись вечірню. Після вечірні духівник семінарії о. Степан Угрин звернувся до братів з напутнім словом на Великий піст. У своїй науці отець закликав кожного семінариста докласти всіх зусиль, щоб очиститись під час посту, називаючи його духовною "больницею".

Відтак проректор з виховання о. Василь Чава розпочав Чин всепрощення. У ньому взяли участь: владика Григорій (Комар), префект семінарії о. Василь Вербіцький, о. Сепан Угрин і вся семінарійна братія. "Прости мені, брате," - звертались семінаристи один до одного. "Хай Бог простить тобі, і я прощаю,"- такою була відповідь. Примирившись одні з одними, з чистим сумлінням брати і настоятелі вступили у Великий піст.

Див.фоторепортаж: