... Зустріч семінаристів із Комісією у справах родини СДЄ УГКЦ [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< листопада 2017 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Зустріч семінаристів із Комісією у справах родини СДЄ УГКЦ [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Субота, 04 листопада 2017 17:06

alt4 листопада 2017 року семінаристи VI курсу Дрогобицької духовної семінарії в рамках предмету "Пастирська практика" зустрілись з головою Комісії у справах родини Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ о. Василем Нестером. Відвідини відбулись у Центрі Душпастирства молоді.

Розпочалась зустріч із молитви, опісля якої за чашкою кави-чаю зі смаколиками о. Василь поділився з братією специфікою як і свого служіння, так і всього Центру Душпастирства. Отець розповідав, що в межах комісії працюють декілька спільнот, які готують молоді пари до прийняття Таїнства Подружжя: це програма передподружніх наук, «Школа відповідальності любові», «Методи розпізнавання плідності», «Справжня любов чекає» та «Щасливі стосунки та їх продовження у шлюбі». Отець наголосив, що саме праця таких спільнот допомагає молодим парам віднайти гармонію у Подружжі. Що ж до розвитку сімей у Подружжі, то задля цього відбуваються подружні зустрічі, працює спільнота «Рух християнських сімей», активно діє праця з сім’ями з особливими потребами, а також сімейна порадня.

Особлива опіка застосовується до дітей сиріт, проводяться зустрічі з їх вихователями та опікунами. У рамках комісії також проводяться реколекції для священичих родин, а також зустрічі дружин священиків. Розповівши про таке служіння Центру Душпастирства, о. Василь разом з братами здійснили невеличку екскурсію приміщеннями Центру, в процесі якої отець відповідав на питання братії щодо різного спектру служіння комісії. Наприкінці зустрічі о. Василь Нестер запросив і заохотив до майбутньої праці братів, задля розвитку Комісії, а разом з тим і Церкви. Братія у свою чергу висловила велике спасибі за гостинне прийняття і ділення досвідом служіння як Комісії у справах родини, так і всьому Центру Душпастирства молоді. На кінець всі приступили до спільної світлини. А відтак попрощавшись з отцем і працівниками Центру, братія повернулась до своєї Альма-матер.

Див.фоторепортаж: