... У семінарії - День відкритих дверей [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< листопада 2018 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 30    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
У семінарії - День відкритих дверей [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 29 листопада 2018 16:36

alt28 листопада 2018 року у Дрогобицькій духовній семінарії вже традиційно відбувся День відкритих дверей. У цей день в гості до семінарійної домівки мали можливість завітати студенти різних навчальних закладів Дрогобича та їх викладачі. Організатором заходу став студентський капелан Дрогобицького державного педагогічного університету ім. Івана Франка о. Олег Кекош. З особливостями семінарійного життя і навчання студентів знайомили брати 5 і 6 курсів.

Розпочалась зустріч у актовому залі семінарії з привітального слова ректора о. Мирона Бендика. Отець представив студентам та їх викладачам специфіку функціонування духовного навчального закладу, окреслив його мету та завдання, а також наголосив на місії священства у сучасному світі. Відтак слово взяла ректор ДДПУ ім. Івана Франка Надія Скотна, яка висловила вдоволення від співпраці між університетом та семінарією, відзначила багато спільних рис, що поєднують священика і вчителя та закликала до подальшого партнерства.

Після цього розпочалась екскурсія семінарійним домом, яку провели його безпосередні жителі – семінаристи старших курсів. Студенти познайомились з розпорядком дня у семінарії, особливостями навчання, молитовного життя, побуту та відпочинку семінаристів. Гості мали можливість помолитись у семінарійному храмі, відвідати аудиторії, бібліотеку, спортивний зал, редколегію «Слова», а також кімнати семінаристів. Для багатьох учасників зустрічі таке близьке знайомство з семінарією стало справжнім відкриттям та дозволило зламати численні уявлення та стереотипи про семінарійне життя. І найголовніше – зблизило гостей та господарів дому та відкрило на подальшу співпрацю та спілкування.

На завершення у трапезні семінарії відбулось спільне чаювання, в часі якого народжувались нові знайомства, лунали дружні бесіди, студенти ділились враженнями від побаченого та висловлювали надію на продовження спілкування, зокрема на факультетах та у гуртожитках, де семінаристи регулярно проводять катехизаційні науки.

Див.фоторепортаж: