... Вийшов друком посібник для церковного співця
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< травня 2019 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Вийшов друком посібник для церковного співця PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 09 травня 2019 18:34

bohosluzhbovi naspivy 1Побачила світ чергова публікація Дрогобицької духовної семінарії. У серії «Навчальні матеріали. Літургіка» опубліковано книгу «Богослужбові наспіви. Посібник для церковного співця». Це збірник, в основу якого покладено курс лекцій з церковного співу в Дрогобицькій духовній семінарії у 1996-2019 рр. Тут містяться ноти для найпоширеніших україномовних змінних літургійних текстів – воскресні, самогласні, подібні і болгарські гласи, степенні та догмати.

 У Передмові п. Надія Бунь, упорядник нотних матеріалів, так розповідає про обставини постання книги: «Поступово зібраний у Дрогобицькій семінарії нотний матеріал розвивався та вдосконалювався, аж поки у колі семінарійної спільноти не зародилася ідея опублікувати наспіви найпоширеніших змінних богослужбових піснеспівів, аби, з однієї сторони, залишити майбутнім поколінням власні наукові здобутки, а з іншої – запропонувати зацікавленим особам дидактичний матеріал у такій важливі сфері літургійного життя Церкви, як богослужбовий спів, звершуваний згідно з традиціями галицького розспіву».

Крім нот для богослужбових текстів, зацікавлений читач знайде обширну статтю о.д-ра Романа Андрійовського, в якій автор пояснює біблійно-богословське підґрунтя богослужбового співу, розповідає про особливості літургійної гімнографії та про мелодії богослужбових піснеспівів у візантійсько-слов'янській церковній традиції. Також збірник містить матеріали, необхідні для прочитання нотного тексту.
Посібник адресований священнослужителям, семінаристам, дякам та співцям храмів, а також широкому колу осіб, які цікавляться богослужбовим співом згідно з традиціями галицького розспіву.

З питань придбання книги «Богослужбові наспіви. Посібник для церковного співця» просимо звертатися у секретаріат семінарії або за електронною адресою.
Див. зміст: