... Преосвященний владика Ярослав освятив підрясники для другокурсників ДДС [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< вересня 2020 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
  1 2 3 4 5
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Преосвященний владика Ярослав освятив підрясники для другокурсників ДДС [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 06 вересня 2020 12:41

alt6 вересня 2020 року в семінарійному храмі Дрогобицької духовної семінарії відбулася Архиєрейська Божественна Літургія з нагоди початку нового навчального року. Очолив богослужіння владика Ярослав (Приріз), правлячий єпископ Самбірсько-Дрогобицької єпархії, у співслужінні ректорату та духовенства. Супроводжував богослужіння співом семінарійний хор «Оранта» під керівництвом регента о. Андрія Буня, викладача семінарії.

У своїй проповіді єпископ опирався на євангельський уривок неділі, розважаючи над притчею про виноградник (Див. Мт. 21, 33-42). «Людина є виноградником, яка покликана розвивати в собі Богом даний талант. Настоятелі та викладачі семінарії покликані допомогти семінаристам розкрити свої таланти, уприсутнювати Бога і відкривати Його їм, користаючи з депозитів святоотцівської спадщини», - зазначив проповідник.

По завершенні Літургії відбулося традиційне освячення підрясників для другокурсників, яке здійснив владика Ярослав. Відтак архиєрей привітав усіх молільників, зокрема новоприбулих першокурсників. Ієрарх побажав братії не промарнувати ці семінарійні роки, а натхненно та ревно готувати себе до того, щоб стати ревними слугами у винограднику Христовому, несучи Добру Новину по всьому світі.

Разом із тим владика привітав випускників ДДС отців Івана Талайла та Дмитра Буричка, які служать на Сході України для вірних нашої Церкви. Після Літургії відбулося спільне фото та святкова трапеза щоденного хліба.

Див.фоторепортаж: