... Читайте 86-ий випуск семінарійного часопису «Слово»
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< червня 2021 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
  2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Читайте 86-ий випуск семінарійного часопису «Слово» PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 01 червня 2021 10:05

Slovo 86У перший день місяця червня 2021 р.Б. вийшов у світ черговий випуск релігійно-суспільного журналу «Слово», що видається Дрогобицькою духовною семінарією. Цього разу редколегія головною темою обрала взаємовідносини між релігією і наукою та сподівається, що дописи авторів (а це викладачі і семінаристи) заохотять читача до глибших роздумів стосовно проблематики, яка торкається кожної людини.  З питань придбання 86-го випуску часопису ДДС "Слово" просимо звертатись до отців-парохів, семінаристів або до семінарії.

Перша стаття, авторство якої належить о. д-ру Мирону Бендику, представляє нам взаємодоповнення релігії та науки у пошуку відповідей на екзистенційні питання. Бр. Дмитро Витівський у статті «Релігія та наука: чи існує конфлікт?» відповідає на поставлене питання, представляючи історії відомих людей. Бр. Тарас Петруняк розповідає про святих, які займалися науковою діяльністю у статті «Науковці-святці». Контроверсійні питання підіймає бр. Ярослав Мисак у дописі «Чи можна довіряти теоріям еволюції?». Бр. Володимир Литвин замислюється над впливом науково-технічного прогресу на довкілля та людину у статті «Моральна оцінка науково-технічного прогресу». Студент Юрій Бігун пропонує увазі читачів статтю «Там, де замовкає наука». Бр. Роман Ковівчак у статті «Філософія – провідниця до богослов’я» розповідає, як «любов до мудрості» наближає людину до Бога.
Рубрику «На гранях часу» розпочинає бр. Михайло Карпінець зі словом до молоді у статті «Християнство – ідеал розумної молодої людини», де намагатиметься спростувати фейки про те, що нібито християнство «боїться» розумних людей. Студент ДДС Назар Городиський розповідає про Фізика-богослова Івана Пулюя. Викладач ДДС п. Ігор Бриндак представляє стрічку «Чудеса з небес» - заснований на реальних подіях фільм, який дивишся на одному диханні.
У рубриці «Подих скинії» бр. Івана Іваненка у статті «Створення світу і потоп: Біблійний огляд» презентує відповідь на питання: «Чому розповіді про створення світу й потоп за часів Ноя викликають багато питань?». Бр. Тарас Фаль пише про історію розвитку проповідництва, а о. д-р. Роман Андрійовський, викладач ДДС, представляє основні думки трактату св. Григорія Ніського «Про устрій людини». Духівник семінарії о. д-р. Олег Чупа ділиться своїми духовними роздумами на тему: «Наука, яка веде до Бога». Про Перемиську духовну семінарію та про освітньо-виховний процес минулого розповідає бр. Степан Фурів.
Наприкінці кожного навчального року традиційно ми беремо інтерв’ю з випускниками, де вони розповідають про досвід перебування у семінарії та діляться планами на майбутнє. Закривають 86 номер семінарійного часопису представлення найяскравіших подій з життя ДДС, а також призовий кросворд.

 

  • Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут: