... Семінарійна спільнота предстояла перед Богородицею у Биличах
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< червня 2022 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінарійна спільнота предстояла перед Богородицею у Биличах PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 19 червня 2022 22:18

proshcha do bylych 202219 червня 2022 року Божого спільнота Дрогобицької духовної семінарії помолилася до Пресвятої Богородиці на відпустовому місці поблизу с. Биличі на Старосамбірщині. У Неділю Всіх святих, раннім-ранком, братія разом із проректором з виховної роботи о. Василем Чавою та префектом семінарії о. Богданом Хом’яком прибули до с. Биличі.

У богослужбовій каплиці о. Богдан очолив Велику Утреню, а відтак Молебень до Пресвятої Богородиці, прославленої в Билицькій іконі. Також о. Богдан разом із семінаристами та прочанами звершили Чин освячення води, після чого було окроплення свяченою водою вірних та церковних речей.

Щоб очолити Архиєрейську Божественну Літургію та звернутися із пастирським словом, до с. Билич завітав Преосвященний владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії. У своїй гомілії владика Григорій, перелічивши, з якими просьбами до відпустового місця прибувають прочани, зокрема, відповів на запитання, звідки бересе сили український народ: «Бо над нами є Покров Божої Матері, і це ми уже неодноразово досвідчили». Відтак архиєрей розважив над подвигом любови Героїв нашої Батьківщини. На думку архиреєрея, для української перемоги не вистарчає зброї, але потрібна довіра до Бога.

Своїм ангельським співом Божественну Літургію прикрашав семінарійний хор «Оранта» під диригуванням о. Андрія Буня. Інша семінарійна братія долучилася до прощі різними служіннями.

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут: