... Чин прощення у Дрогобицькій семінарії
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
27 28          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Чин прощення у Дрогобицькій семінарії PDF Друкувати Електронна адреса
Неділя, 26 лютого 2023 20:52

chyn proshchennya u drohobytsʹkiy seminariyi 202326 лютого 2023 р. Б., у Сиропусну неділю, після Вечірні спільнота ДДС, за давньою традицією, відбула обряд взаємного прощення. Вечірню очолював о. Василь Чава, проректор з виховної частини, у співслужінні з префектами о. Богданом Хом'яком та о. Романом Копачем, о. Михайлом Коліщаком, духівником семінарії, та о. Олегом Чупою, духівником та викладачем ДДС. Богослужбовий спів вели учасники семінарійного секстету.

Перед безпосереднім здійсненням цього чину о. Олег Чупа звернувся до братів семінаристів із закликом до щирого пробачення один одному, сказавши, що "прощення – це довгий шлях, а кінцева його точка – визволення".

Після цього о. Василь Чава підкреслив важливість забуття образ у внутрішньому житті семінарійної спільноти: "Саме сьогодні ми отримуємо нагоду стати ближчими один до одного та знести стіни наших образ чи кривд, щоб гідно увійти у період Великого Посту".

Згодом семінаристи, починаючи від братів VI курсу, підходили до своїх наставників та співбратів, давали поцілунок миру та проказували: "Простіть мені, отче/брате". На що отримували відповідь: "Хай Бог простить і я прощаю". Щорічно завдяки цьому обряду брати спільно підносять семінарійний дух, готують себе до Великого Посту та очікуваної зустрічі світлого празника Христового Воскресіння. Давній звичай, традиційно, супроводжувався стихирами Пасхи, що закликають до прощення.

"Воскресіння день! Просвітімся торжеством, і одні одних обнімімо, та скажімо: Браття! І тим, що ненавидять нас, простім все з Воскресінням", – стихира Пасхи.

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK:https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM:https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE:https://www.youtube.com/channel/UCE2OWYAwq2_W0juWK-EojIA