... Семінарія розпочала новий навчальний рік
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< серпня 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 30 31      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінарія розпочала новий навчальний рік PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 29 серпня 2023 20:32

seminariya rozpochala novyy navchalʹnyy-rik 2024

29 серпня 2023 р. Б. відбулася Архиєрейська Свята Літургія з нагоди початку нового 2023-2024 навчального року у ДДС. Богослужіння очолив владика Григорій (Комар), єпископ-помічник Самбірсько-Дрогобицької єпархії, та супроводив своїм співом семінарійний хор "Оранта", керівником та диригентом якого є о. Андрій Бунь.

Владика Григорій на проповіді, зокрема, сказав: "Сьогодні Бог нас запрошує подивитися на навчання в семінарії не з формальної, а з глибшої перспективи, оскільки кожен його рік є своєрідним завданням та етапом духовного зросту. Недарма сьогоднішнє Євангеліє описує обрання апостолів Ісусом Христом. Отже, на дорозі до священства, котра починається тут, у семінарії, надіятися тільки на власні сили є помилково. Варто ж завжди пам'ятати слова нашого Спасителя: «Не ви Мене вибрали, а Я – вас»".

Під час Літургії владика освятив підрясники семінаристам другого курсу. Опісля відбувся спільний святковий обід для семінаристів, викладацького складу та проводу ДДС. Серед гостей були присутні, зокрема, батьки першокурсників, з якими провів ввідну розмову о. Василь Чава, проректор з виховної частини, коротко розповівши про особливості навчання у нашій семінарії.

По завершенню спільної трапези о. Мирон Бендик, ректор ДДС, побажав семінаристам та викладачам сили й наснаги для подальшої плідної праці впродовж цього навчального року.

Більше про те, як проходили вступні екзамени для цьогорічних першокурсників за посиланням: http://dds.edu.ua/ua/news/2861-u-drohobytskij-seminarii-zavershylysj-vstupni-vyprobuvannja.html

 Відео "Освячення підрясників": 

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER:https://TWITTER.com/dds_ua