... Відгуки глядачів про цьогорічний фестиваль «Ad fontes» [ВІДЕО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< листопада 2023 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 24 25 26
27 28 29 30      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Відгуки глядачів про цьогорічний фестиваль «Ad fontes» [ВІДЕО] PDF Друкувати Електронна адреса
Четвер, 23 листопада 2023 20:21

vidhuky hlyаdachiv pro tsʹohorichnyy festyvalʹ ad fontes 202419 листопада 2023 р. Б. у м. Дрогобичі відбувся фестиваль семінарійних хорів «Ad fontes», який вперше після трьохрічної перерви вживу організувала Дрогобицька духовна семінарія. На семінарійних медіаресурсах у мережі Інтернет розміщено фото- і відеоматеріали про його перебіг, під якими глядачі залишають численні коментарі. Запрошуємо ознайомитись з деякими з цих вражень.

Пані Леся Процик пише: «Дрогобичани сьогодні мали велике щастя бути учасниками високого духовного дійства! Духовна хорова музика захоплює, заворожує, підносить високо – до небес, до Господа! Щиро дякуємо семінаристам за високий рівень виконання творів, а організаторам – низький уклін!».

Ольга Огризло коментує: «Які прекрасні наші семінарійні хори та обдаровані чудовими голосами студенти! Дякую Богові за талановиту українську молодь, а братам-семінаристам – за служіння і за те, що не занедбують свої таланти». А Марія Очич, слухачка з Лондона, вважає, що «такий спів лікує серце і душу».
Також Людмила Павленко зауважує: «Яка велич, святість, неперевершеність у виконанні цих святих творів, що є підтвердженням любові до України, її сутності та глибоких коренів започаткування». Тому Марія Мудра у своєму коментарі дякує за «пречудовий фестиваль» та наголошує, що «українському роду – нема переводу!». А Лідія Бокало пише: «Щаслива Україна, що має стільки покликань».
Багато коментарів були адресовані окремим хорам-учасникам фестивалю. Щодо виступу Дрогобицької семінарії пан Володимир Корчак висловлюється, зокрема, так: «Браво хору "Оранта"! З року в рік цей колектив демонструє високий рівень вокальної культури і якісне хорове звучання! Нехай Господь допомагає і благословить у цій важливій справі збереження хорового співу!». А пані Наталія Яцків пише: «Сердечна подяка керівнику – отцю Андрію Буню – за професійну підготовку хору "Оранта" в Дрогобицькій семінарії. Надзвичайно цікава програма і талановиті студенти! Викликає захоплення творчість Дмитра Витівського, його музика надихає і створює неповторну атмосферу духовності у слухачів! Наша Дрогобицька християнська спільнота висловлює вдячність всечесному о. Мирону Бендику та його сподвижникам, які 30 років тому в непростий час відродження і становлення нашої УГКЦ заснували в Дрогобичі духовну семінарію, в якій виховується молоде покоління талановитих і відданих Богові та України священників! Хай Всемилостивий Господь обдаровує нашу семінарію, духовних наставників та студентів на щасливе творче життя! З нами Бог і Україна!».

Після завершення концертної програми семінаристи перейшли до семінарійної трапезної, де під час вечері продовжували співати. Деякі відеоролики з цими піснеспівами просочилися в мережу інтернет. Зокрема, станом на 23 листопада понад 165 тис. переглядів та понад 1300 поширень отримало відео з піснею "Ой у лузі червона калина" у виконанні студентів Ужгородської духовної семінарії. Див. https://fb.watch/ox_tZrNHhb/

Також дуже популярним серед глядачів стало відео, у якому дрогобицькі семінаристи виконують вʼязанку популярних пісень. Див. https://fb.watch/ox_qDlbaC6/

Запрошуємо переглянути короткий відеоролик про перебіг фестивалю «Ad fontes»


Більше про проведення фестивалю семінарійних хорів у Дрогобичі за посиланням: http://dds.edu.ua/ua/news/2926-drohobytska-seminariya-provela-v-festyval-seminariynykh-khoriv-ad-fontes-2024.html

 

Підписуйтесь ✅ і стежте за фото- і відео-матеріалами тут:
~ FACEBOOK: https://www.FACEBOOK.com/dds.edu.ua/
~ INSTAGRAM: https://www.INSTAGRAM.com/ddseminaria/
~ YOUTUBE: https://www.YOUTUBE.com/channel/dseminaria/
~ TWITTER: https://TWITTER.com/dds_ua