... Семінарійний хор "Оранта" взяв участь у святкуванні ювілею сестер-служебниць
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< вересня 2010 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінарійний хор "Оранта" взяв участь у святкуванні ювілею сестер-служебниць PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 13 вересня 2010 15:51
12 вересня 2010 хор Дрогобицької Духовної Семінарії «Оранта», взяв участь у святковому дійстві, присвяченому 110-літньому ювілею відкриття дому згромадження Сестер-Служебниць Пренепорочної Ді́ви Марі́ї (ССПДМ) у м. Трускавці та посвячення їх оновленого дому.
Святковий вечір на честь цих урочистостей відкрили Преосвященні владики Юліан (Вороновський) та Ярослав (Приріз), які, звернувшись із пастирським словом до учасників дійства, поблагословили їх.
Молитву на початку святкового вечора провів хор Дрогобицької духовної семінарії «Оранта», виконавши твір «Благослови душе моя Господа».
Далі свято продовжилося концертною програмою, у якій висвітлювалася діяльність та історія Сестер Служебниць Непорочної Діви Марії. Співзасновниця цього Згромадження, сестра Йосафата Гордашевська, стояла біля витоків служебницької чернечої спільноти і деякий час проживала у м. Трускавці. Також лунали свідчення людей, які багато років тому були виховані під опікою Сестер Служебниць в Трускавці. Вони поділилися спогадами про те, що мало вплив на все їхнє подальше життя.
Протягом святкового вечора семінарійний хор «Оранта» виконав ще такі твори: «Радуйтеся праведнії» та «Богородице Діво». На закінчення свята ведуча висловила щиру подяку «всім, що прибули, щоб розділити цю спільну радість…».
Завершилося святкове дійство молитвою «Боже Великий Єдиний», яку виконав хор «Оранта».