... Черговий номер семінарійного часопису
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< жовтня 2010 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
26 27 28 29 30 31

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Черговий номер семінарійного часопису PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 25 жовтня 2010 11:19

Шановні читачі! Днями побачив світ новий, 43-ій, номер релігійно-суспільного часопису «Слово», котрий Ви можете придбати на парафіях Самбірсько-Дрогобицької Єпархії УГКЦ. Цього разу головною темою є Божі Заповіді. Крім того, у часописі знайдете багато інших цікавих статей на актуальну тематику. 

Публікації, поміщені в новому "Слові", мають на меті показати актуальність Божих Заповідей сьогодні та звернути нашу увагу на проблеми та недоліки сучасного суспільства, пов’язані з нехтуванням окремих Заповідей. Зокрема, з нашого "Слова" Ви дізнаєтеся:

що нового у розумінні Десяти Заповідей сучасними людьми; розмаїтість сприйняття Заповідей на основі опитування; у чому полягає ідолопоклонство сьогодні; у чому суть гріха клептоманії, корупції та плагіату; роздуми про Заповідь любові та важливість святкування святого дня. На закінчення розділу подано висловлювання деяких Святих Отців про Божі Заповіді.
У розділі «На гранях часу», що присвячений суспільній тематиці, подаємо публікацію «Роздуми у передвиборчий час» Блаженнішого Любомира (Гузара), у якій глава нашої Церкви навчає, якою повинна бути постава вірних стосовно важливої для народу подї – виборів.
У рубриці «Інтерв’ю» пропонуємо Вашій увазі актуальне інтерв’ю з о. Тарасом Рисеєм – капеланом Самбірської міськрайонної лікарні. Тема інтерв’ю стосується Заповіді «Не вбий». Йдеться про вбивство ненароджених дітей, тобто аборт. Отець Тарас у своєму інтерв’ю ділиться досвідом боротьби проти цього жахливого злочину. 
Рубрика «Слово до молоді» представляє роздуми про духовне життя у світлі твору Антуана де Сент-Екзюпері «Маленький принц». Герої з твору представлені як уособлення різних духовних постав людини і вказують на певні недоліки. Автор переносить ці образи на духовне життя і пропонує розв’язки, спираючись на повчання Святих Отців.
Інша публікація цієї рубрики присвячена темі виховання учнівської молоді. Автор статті – доктор педагогічних наук Мирон Вачевський – досліджує актуальне питання виховання учнівської молоді у християнському дусі, щоб на основі християнської етики прищепити молоді поняття моралі, людських вартостей, важливість молитви та діл милосердя.
Рубрика «Історія» ознайомить Вас з героями Базару, учасниками ІІ Зимового походу армії УНР, на прикладі яких проводила свої визвольні змагання УПА 40-50 х рр. ХХ ст.
У рубриці «Особистість» Ви матимете змогу познайомитися з постаттю о. Северина Гнатюка, в честь якого названо Загальноосвітню школу І-ІІ ступенів у с. Тарнава, та більше довідатися про його сповнені великими поневіряннями життя і пастирську діяльність, за що його названо тихим мучеником.
У розділі «Подих скинії», що присвячений духовній тематиці, поміщено такі публікації:
Рубрика «Ікона» присвячена оглядові історії українського іконопису. У цьому номері подаємо першу частину статті д-на Михайла Олійника, що охоплює період X-XV ст. У статті розміщені ілюстрації ікон цього періоду.
У рубриці «Літургія Церкви» Ви зможете більше дізнатися про святу Літургію, зокрема про першу її частину – Проскомидію.
Рубрика «Святе Письмо» подає коментар на уривок Євангелії від Марка (10, 17-22) під заголовком «Дорога Христових Заповідей, чи дорога багатства», у якому роз’яснюється важливе питання: чи достатньо лише зберігати Заповіді?
У рубриці «Святиня» Ви знайдете цікаву інформацію про визначну, але мало відому святиню у Крилосі, яка прославилася славною історією, що проявилося через чудотворну ікону.
Також у цьому номері подано закінчення житія святого Методія з коментарями прот. Івана Гаваньо.
У рубриці «Вісник УБНТ» доповідь про характерні риси аскези та молитви св. Йосафата Кунцевича розкриває та представляє до наслідування духовну поставу святого, наводяться цікаві моменти з його життя.
У розділі «Семінарія» хочемо познайомити Вас з нашими першокурсниками, котрі діляться першими враженнями від навчання в семінарії. 
Рубрика «Думки семінаристів» містить роздуми стосовно Божих Заповідей деяких наших викладачів та семінаристів.
 У кінці часопису традиційно – літопис – останні події з життя семінарії, ілюстровані світлинами.
 Сподіваємося, що цей номер часопису «Слово» буде цікавим для Вас!   

 Тих, хто бажав би отримати наш часопис, просимо звертатись до Ваших священиків або до редколегії часопису "Слово"