... Проект "Оцифрована спадщина" - Богослов'я - За нові методи душпастирської праці
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< квітня 2024 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Проект "Оцифрована спадщина"

За нові методи душпастирської праці
Реферати І окружного душпастирського курсу в Золочеві, відбутого 3 і 4 липня 1935 р.
PDF Друкувати
Без обкладинки За нові методи душпастирської праці
Сторінки: 86
Бібліотека: Оцифрована спадщина
Рік: 1936
Візитів: 2255
Голоси користувачів:  / 0
PoorСупер 
Опис

Ця невеличка книжечка, видана у Львові у 1936 р. з благословення митрополита Андрея Шептицького накладом окружного відділу Товариства Св. Андрея у Золочеві, містить реферати, прочитані під час І окружного душпастирського курсу, який відбувся в Золочеві 3-4 липня 1935 р. Б. 

У вступному слові читаємо:

  • «Щоби сповнити статутові завдання і прийти своїм членам з моральною помічю в теперішній тяжкій душпарстирській праці, Виділ Окружного Відділу Тов. св. Андрея в Золочеві постановив урядити Окружний Душпастирський Курс. Це перший цього рода курс у нашій Церковній Провінції. Не без певного рода остраху забиралися ми до цього діла. Умовами душиастпрської праці під теперішню пору є дуже тяжкі. Матеріальна скрута, національний антаґопізм, сектанські агітації, непевне міжнародне положення — все це заторкує і нашу область та затроює своїм злободневним впливом релігійне життя й наших вірних. … Референти мали не легке завдання представити матеріальне і моральне положення наших громад та подати серединки до успішного опановання нинішнього тяжкого і положення. … Щоби гадки та практичні вказівки подані референтами не пішли в забуття, але щоби справді могли бути моральною помічю для прочих співбратів в їх важкій пряці, постановили ми реферати випечатати».

Підняті наступні теми: "Соціяльно-економічні умовини душпастирської праці на селі" (о.В.Пришляк), „Культурно-релігійний стан нашого села“ (о.С.Фітьо), „Як нині душпастир має приготовлятися до проповіди?" (о.В.Лиско), „Якої методи належить нині держатися в уділюванню катехизму в народній школі і в Церкві?“ (о.В.Кулик), "Сила сектанства в нашій окрузі і способи його поборювання“ (о.М.Марків), „Як перенести Католицьку Акцію на селі“ (о.В.Лиско), „Міжобрядові справи“ (о.В. Кедринський).

Книжечка є цінною памʼяткою для вивчення душпастирських викликів в Галичині між І і ІІ Світовими війнами.

Дата: Вівторок, 17 жовтня 2023 09:45

Додати коментар


Захисний код
Оновити