... Семінаристи розділили радість Різдва з жителями с. Деменки
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2016 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
8 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Семінаристи розділили радість Різдва з жителями с. Деменки PDF Друкувати Електронна адреса
Вівторок, 09 лютого 2016 18:29

altБрати-третьокурсники Михайло Бринько і Андрій Полиняк на Різдвяні свята відвідали с. Деменки Полтавської області. В цьому селі служить молодий священик, випускник Тернопільської семінарії о. Василь Улішак. В служінні на парафії йому допомагає любляча дружина Надія і двохрічний син Ілля.

Відразу після приїзду брати одержали багато завдань: готували святу вечерю, розносили свічки до парафіян, та найцікавішим завданням було приготування Полтавської куті. Приємно вразила братів діяльність о. Василя. Нещодавно заснована парафія спільними зусиллями почала будувати храм. На святу вечерю отець запросив родину біженців з Донецька, тому семінаристи мали змогу ближче поспілкуватися з ними. Громада організувала допомогу цій сім'ї. Їм надали будинок, кожна з родин допомагає продуктами. Всі разом весь вечір колядували, згадувати нелегкий пройдешній рік, а по закінченні відправились на Різдвяну Літургію.

Крім с. Деменки отець Василь служить ще в сусідньому с. Шевченки і м. Лубни, яке знаходиться за 200 км. По відправі в с. Деменки, семінаристи мали довгу подорож до м. Лубни, де братів зустріли з віншуванням, колядою, а після богослужіння - смачним обідом. Далі браття з отцем поїхали в с. Шевченки, де також відслужили Літургію. Лише тоді, втомлені довгою дорогою, проте сповнені позитивних вражень, семінаристи поїхали відпочивати.

На Собор Пресвятої Богородиці і мученика Стефана традиційно служили Літургію, відтак весь день, з хати до хати, ходили з колядою. Мешканці села радо приймали дрогобицьких колядників. Набравшись неоціненного досвіду від спілкування з родиною отця і парафіянами, брати у прекрасному настрої повернулись додому.