... Дрогобицькі семінаристи на місіях в Молдові [ФОТО]
header-dds1
header-dds2
header-dds3

Підтримайте/Support Us

Допомогти у вихованні майбутніх священиків

Ukrainian (Ukraine)English (United Kingdom)

Перекласти на...

АРХІВ СТАТЕЙ

< лютого 2016 >
ПН ВТ СР ЧТ ПТ СБ НД
1 2 3 4 5 6 7
9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29            

Наші відвідувачі

 Погода в Україні
 
Дрогобицькі семінаристи на місіях в Молдові [ФОТО] PDF Друкувати Електронна адреса
Понеділок, 08 лютого 2016 16:04

altЦього року на Різдвяні свята брати Дрогобицької духовноної семінарії Остап Гарасимчук і Ростислав Пальчикевич в черговий раз відвідали вірних Української Греко-Католицької Церкви в Молдові. Під час візиту семінаристи мали можливість зустрітися із громадами у містах Кишинів та Бєльці, та разом з ними розділити радість великого свята Христового Рождества.

Відвідини тривали лише чотири короткі, але надзвичайно яскраві, радісні та насичені дні. Прибули браття до Кишинева 5-го січня, де їх зустрів парох парафії Покрови Пресвятої Богородиці о. Роман Поправка. Одразу, не гаючи часу, взяли участь у заупокійній Літургії. Усі свої богослужіння наша громада проводить у каплиці костелу, адже ще не має свого храму. Після спільної молитви, знайомства і спілкування з парафіянами, семінаристи відвідали дім «Casa Providentei», яким опікується РКЦ. Тут знаходяться реколекційний будиночок, дитячий садок, в якому вихованням діток займаються монахині, благодійна їдальня для потребуючих, а також ще багато іншого. Аж після цього навідалися до отця Романа, познайомилися з його дружиною та донькою, які ділилися з братами досвідом свого служіння і життєвого шляху. Але ця розмова не завершилася, а тривала цілих чотири дні, адже все їхнє життя є живим прикладом та діленням. Також місіонери мали гарну прогулянку столицею, приватну молитву, відтак приступили до підготовки святкування.

6-го січня, в переддень Різдва, брати провадили підготовку до Святвечора та молилися Царські Часи, які служив отець Роман Поправка та отець Ігор Плевський (сотрудник парафії). На молитві були присутні також і мешканці реабілітаційного центру для алко- та наркозалежних, яким опікується отець Ігор. Ввечері, о 19:00, відбулась Вечірня з Літургією святого Василія Великого. Час богослужінь був вибраний так, щоб якомога більше вірних взяли участь у молитві та змогли приступити до Євхаристії. Після цього відбувся справжній Святвечір, який був приготовлений у дусі українських звичаїв та традицій, а сама вечеря супроводжувалася гучною колядкою та прославою новонародженого дитятка Ісуса.

В сам день Христового Рождества, після Божественої Літургії, разом із цілою громадою та отцями, браття колядували в єпархіальній курії РКЦ, а ще відвідали з колядкою отця Ігора та його сусідів. Також побували в реабілітаційному центрі, який вже згадувався вище. Сам центр знаходиться за містом та вміщається в невеличкому будиночку. Отець Ігор продемонстрував братам методи та труднощі у його праці та служінні. В щоденному житті цього дому завжди присутні молитва, праця, катехизація а також безліч різних спеціальних вправ, які допомагають людям вийти із залежності та повернутися до нормального та здорового життя. Відтак побували з колядкою в посольстві України в Молдові, де мали можливість поспілкуватися з бійцями АТО, які перебували там на відпочинку. Після цього продовжилась колядка з вірними, які радо показали братам місто.

В останній день перебування у Молдові, брати разом з отцем Романом відвідали місто Бєльці, де молилися Літургію в костелі святих Архангелів. Після молитви в храмі разом із вірними співали безліч колядок та спілкувалися. Ще однією гарною зустріччю стало знайомство з отцями Яцеком та Василієм, які опікуються цією парафією. Ділення їхнім досвідом, труднощами і радощами священичого служіння стали для семінаристів ще одним цінним уроком. Після колядок та розмов з вірними та отцями, браття мали трішки часу для знайомства з містом. І аж пізно ввечері закінчився короткий але такий яскравий візит до Молдови - місіонери вирушили до України.

Браття надзвичайно раді та вдячні тим, хто їх так гостинно приймав і давав змогу разом з ними розділити радість Христового Рождества. Саме завдяки цій мандрівці ще раз переконуєшся в тому наскільки жива є наша Українська Греко-Католицька Церква, що вона територіально не зводиться лише до України, а тим більше Галичини. Бачиш наскільки місійною Церква є сьогодні - вона є там де є її вірні, але і там де є ті, кого Христос кличе до свого Стада.

Див.фоторепортаж: